888 Review

Segmen Ben Ashaari : Aku, seorang blogger

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 7:55 AM Comments : 18 Labels :


BEN ASHAARI

Task ni nampak formal and aku kena berlagak formal sekarang.
-
-
-
-
-

Sebagai seseorang yang dah jadi blogger walaupon tak pernah letak dalam borang cita-cita masa zaman kecil-kecil dulu nak jadi blogger mahupun tak pernah juga dengan bangganya berdiri depan kelas and speaking British dengan berkata "when I grow up, I wanna be a blogger," aku dengan rasminya dah berperanan sebagai blogger pun sejak terwujudnya blog NURINAFARHANA.BLOGSPOT.COM.

Sebagai seorang blogger, saya rasa ... saya kena berkongsi informasi dengan ramai orang. Walaupun informasi tu dah ramai orang tahu (krikkrik) tapi kalau diulas dalam bahasa yang lebih baik dari ladang ... It's would look like something new itsn't? Macam tu juga dengan peranan saya selaku seorang blogger kepada masyarakat dan negara. Masih lagi menyampaikan informasi tapi informasi yang sesuai untuk pembacaan masyarakat dan negara macam berita MH17 misalnya which is aku tak pernah update atau sentuh sebab kalau tersalah informasi, dah jadi cerita karut-marut lantas membuatkan masyarakat dan negara argue sampai saya jadi famous sekelip mata.

Tu semua in terms of peranan seorang blogger kepada masyarakat dan negara.

Sekarang, let's talk about what if I dapat income beriban? Adakah akan berhenti kerja dan jadi blogger sepenuh masa?

Well ... sebagai seseorang yang mempunyai perancangan masa depan yang jitu (walaupun kadang aku sangsi juga dengan perancangan aku) if aku dapat income beriban dari blog ni, aku still akan kerja juga. Jadi lecturer misalannya. Tengok la contoh terbaik selebriti blogger kita, Fatin Liyana dan Hanis Zalikha contohnya, saya percaya income dari blog derang memungkinkan derang around the world berapa banyak kali pun derang nak but then ... derang still lagi bekerja. Seorang tu doktor. Lagi seorang tu artis. And ... kalau dah ada duit beriban ... saya nak buat bisnes atau pun perdagangan. Buat bisnes macam jual tutu kurung and tutu dress dengan harga yang orang rasa nak grab je semua tutu tutu tu. Banyak pula tutunya. Jangan berpinar mata nak baca, sudah lah. Kalau perdagangan pula ... rasa macam nak buka bisnes keluarga yang menawarkan perkhidmtan welding mungkin. Kita tengok lah macam mana nanti. Harapnya tercapai. Amin :)

Jadi ... harapan saya ... agar hasil nukilan saya bermanfaat kepada seluruh penduduk bumi. Dan semoga blog ni berpotensi menjadi sebuah blog yang sentiasa di cari dan di baca dan dijenguk oleh readers-readers macam blog Fatin Liyana dan Hanis Zalikha contohnya.

psss ... walaupon segmen ni bermula hari ni dan tamat hari ni pada jam 6 ... aku tetap juga nak join coz taknak lepaskan peluang walaupon berteka-teki 6 pagi ke 6 petang tamatnya. Tak mungkin la 6 malam kan.

18 comments:

  1. Salam.
    Hmm Hanis Zalikha mula jadi model ... pastu ada blog. :) baru jadi pengacara dan pelakon. Emak Hanis Zalikha juga blogger ... :)

    www.hasrulhassan.com

    ReplyDelete
  2. Moga apa yang dicitakan tu menjadi kenyataan. Selamat bersegmen. Zumal singgah dari segmen yang sama ^_^

    ReplyDelete
  3. Salam kenal.. datang dari segmen yang sama .... jemput singgah blog eyza..

    http://eyzamiel.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum, huda singgah blogwalking sini.Maaf lambat blog walking dekat blog korang semua ye. Oh ye, apa - apa pun thanks tau sebab share link dengan huda dalam group fb #kelabbloggerbenashaari.
    Huda dah senaraikan link blog awak semua dalam entry blog walking dekat blog huda. Jemput singgah dan blogwalking juga ye dekat blog blogger lain,hehe =D
    http://nurfarahudahud.blogspot.com/2014/08/blog-walking-di-blog-mereka.html

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Fatin.. Salam kenal! ^_^
    Datang melawat dari segmen sama.. Hehe..
    semoga blog Fatin akan terus berkembang & mendapat lebih ramai pembaca di masa akan datang.. Dan semoga segala impian & cita2 Fatin tercapai hendaknya.. Amin.. Btw, done follow sini.. Jemput singgah ke blog saya juga.. ^_~
    SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan...singgah ke sini atas Segmen yang sama...semoga terus sukses..amin..
    ;)

    ReplyDelete
  7. Hi Fatin ;)
    Salam Kenal ;)
    Saya Newbie, dtg dr segmen sama Ben Ashaari ;)
    Jemput singgah Blog saya yer ..

    http://www.misihamil.com

    tq ;)

    ReplyDelete
  8. Salam perkenalan Nurin. Wahhhh, sape tak kenal blogger famous, cantik serta bijak mcm Fatin Liyana dan Hanis Zalika. Sometimes, NA nak jadi mcm dorang. InsayAllah, semoga dpt trcapai impian kelak. And, buat Nurin moga success selalu ya. Keep update me via blog link http://powerofmotivationblog.wordpress.com

    ReplyDelete
  9. Selamat bersegmen dear. ^_^ tuu..abg bloger otai komen blog fatin tuh. Hehe. Huntung la diaaa. :D

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum dan singgah BW dari blog Kisah Emas Putih...semoga berjaya yer...

    jemput singgah ke blog Anugerah Terindah
    http://mardiahdiana.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Assalam,
    salam perkanalan...
    Moga terus sukses..
    jemput singgah & join blog saya yer ;
    http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum..
    nik singgah sini :)

    http://fatihahfazlin333.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  13. Banyak aspek yang perlu diambil kira sebelum kita memaparkan satu-satu isu... moga2 akan menjadi seorang blogger yang berintergriti... salam kenal dari segmen ben ashaari.

    ReplyDelete
  14. Semoga berjaya ya ...Moga impian jadi kenyataan ....... All THE BEST !!!!!!!
    http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  15. salam, singgah dari segmen abang ben...
    Thanks ye singgah blog huda.
    Semoga segala impian yang diidamkan tercapai jua satu hari nanti. Insyallah.
    http://nurfarahudahud.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  16. Salam perkenalan Fatin...")
    Moga tercapai segala yang telah dirancang!

    ReplyDelete