888 Review

Find the magic in you

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 8:40 PM Comments : 1 Labels :

Aku menulis sambil dengar lagu you are the music in me. Apa perkaitannya? Takde (haha)


FIND THE MAGIC IN YOU

Kat meja makan petang tadi sambil mengunyah bebola daging yang dicampur kentang yang super sedap ( yummih ) dan gabak! aku borak dengan kawan serumah. Tahu makan sambil borak tu tak senonoh tapi time makan jela boleh kumpul sama-sama, ramai-ramai dan berkongsi idea ( plus kongsi makanan hahahha ) so kami gunakan waktu itu sebagai penjalin ukhwah ( ajet sangat ayat aku hehe ).

Dalam banyak-banyak perbualan kami, aku paling ingat part FIND THE MAGIC IN YOU. Rasa terinspirasi. FIND THE MAGIC IN YOU ( jyeah! ). Terngiang-ngiang lagi FIND THE MAGIC IN YOU!

Ceritanya kami ni mengikuti program SL1M ( Skim Latihan 1 Malaysia ). Sepanjang aku ada kat sini ... pengisian kat sini tersangatlah bagus. Dia bagi pendedahan pasal presentation, pasal grooming, pasal industri dan banyak lah lagi. Ini sekadar pendapat aku. Lain orang lain pendapat.

So si member ni dapat lecturer yang tersangat lah inspiring. Lecturer dia ni seorang penulis. Tulisan dia terjual kat overseas. Dicetak lebih kurang 10,000 copies and dijual paling murah 67 dollar. Dollar tau. DOLLAR. Convert duit kita lebih kurang 271 dan sen sen kat belakang dia. Tu satu buku. Kalau 10 ribu buku ? Wow! Kaya sebab menulis je.

Aku sunguh sungguh terinspirasi dengan dia. Dah la profesor. Doktor lagi. Pastu penulis pulak. Duit gaji as a lecturer tak pernah pun dia guna. Duit yang dia rolling selama ni cuma duit royalti buku yang terjual kat pasaran antarabangsa tu dengan duit bayaran lepas dia bagi talk. 1 jam 5 ribu.

Ya Allah! Seronoknya. Kalau dia boleh kenapa aku tak boleh kan? Aku pun nak jadi penulis jugak. Nak ada buku sendiri. Mungkin tak berbentuk ilmiah yang terlampau berat but then still have content and moral value untuk disampaikan. Aku plan nak buat buku pasal kehidupan remaja atau pasal kehidupan orang sekeliling or maybe diri sendiri ( ada yang nak baca ke pasal diri aku? hahaha ). Based on true story. Lebih realistik dan tak cliche macam asek-asek jatuh hati dengan CEO dan kawin or kawin paksa or apa-apa jelah yang nampak typical.

Aku nak publish kat ilham karangkraf so that orang boleh baca and komen and mungkin boleh bagi idea penambahan untuk perbaiki hasil penulisan aku. In sya allah.

Lagi satu pesanan yang best dan aku kira menarik dari Prof Doktor tu ialah ... ELAKKAN IKUT ORANG. FIND THE MAGIC IN YOU. Maksudnya ... kalau kita ada kelebihan dalam bidang penulisan, masuk bidang penulisan. Dalami bidang penulisan. Sungguh-sungguh dalam bidang penulisan. Jangan tiru orang. Setiap orang ada magic masing-masing.

FIND THE MAGIC IN YOU :D


Be a natural middle person

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 10:18 PM Comments : 1 Labels :

Jadi orang tengah ni bukan semudah ungkapan. Mental kena kuat. Mulut pun tak boleh stok-stok tempayan. Sebab apa? Bila orang dah selesa dan percaya untuk luahkan rasa hati kat kita ... maksudnya kita dalam golongan BOLEH DIPERCAYAI. So .. say a big NO to MULUT TEMPAYAN.


Image result for katakan tidak pada mulut tempayan

Stok-stok mulut tempayan ni layak bagi penampar sulung je. Biar dia tahu sedar sikit! Kadang-kadang sebab mulut dia la benda yang tak begitu bermasalah jadi bermasalah. Tu belum lagi ada tokok tambah cerita. Memang minta kaki saiz 8 kalau gitu lah gayanya. Apa pun tak boleh!

Kepada yang nak meluahkan masalah or perasaan, pastikan engko betul-betul tahu with who you are deal with. Tersilap cerita dekat MAT POT or MINAH POT ... hmm haru! Engko pun kena la cerdik jugak ... jangan la baru kenal 2 3 hari dah percaya benor benor. Cerita semua dari A sampai Z. Takde tinggal 1 pun. Eh! come on la! Orang yang kita dah kenal bertahun pun belum tentu boleh dipercayai, inikan pulak yang baru jumpa setakat 2 3 hari. Matang la. Matang. Nak optimis tu bagus tapi optimis membuta tuli membabi buta tu ... ta waw lol.

Ingatan khas untuk si peluah perasaan.

Ni pulak khas untuk middle person
.
.
.
.
.
.
.

Tolong. Tolong. Tolonggggg pastikan mental korang kuat sebab takut korang terlebih emosi lalu semua orang pun engko nak haruk. Stress an asek nak kena dengo masalah orang macam kehidupan engko hari-hari penuh pelangi dan beburung berkicau riang tanpa gangguan.

Bukan apa ... mungkin si peluah perasaan pun sedar yang engko pun ada masalah tapi dah dia percaya engko, dia cter la segalanya kat engko. Engko jugak yang salah bagi dia rasa percaya dan selesa untuk share problem dengan engko ( hahahah ). Redha je lah. Oleh kerana itu ... sila kuatkan mental dan respon yang terbaik untuk setiap luahan perasaan ... senyum dan angguk dan diam. Lagi 1 kalau taknak begitu stress dengan masalah orang lain ... masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Habis cerita. Takyah nak rakam perbualan tu dalam memori sangat. Bazir!

Pesanan ni khas untuk aku dan orang-orang yang selalu jadi orang tengah =='

Macammana nak jadi optimis?

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 7:48 PM Comments : 0 Labels :

Optimistik ; percaya perkara baik akan berlaku atau pasti berlaku di masa hadapan

Kedengaran sangat positif dan murni maksud optimis ni kan? Memang murni pun sebab dia ajar kita untuk sentiasa positif dan tak terganggu dengan anasir-anasir jahat yang menjatuhkan. Hmm ... for those yang memang dah ada sifat sebegini, keep it up people.

For those yang takde sifat optimis ni macammana pulak?

Haa ... jangan takut jangan khawatir. Kerana apa? Kerana sifat optimis boleh dipupuk sebenarnya. Jadi, mari lah kita memupuk sifat optimistik di dalam diri. Jom!

1. Kena ada sifat percaya. 

Percaya pada kelebihan diri sendiri, percaya dengan orang lain dan percaya dengan proses kehidupan. Untuk part percaya pada kelebihan diri sendiri, suka untuk aku gunakan Demi Lovato sebagai contoh. Kenal Demi Lovato kan? 

Image result for demi lovato

Okeyh, Demi ni dulu ada masalah dengan self confident. Dulu dulu, masa zaman Camp Rock, dia macam kemurungan la sebab dia dalam kategori artis gemuk. Padahal tak gemuk pun aku nengok.

Image result for camp rock

Mungkin kat negara omputih sana bertubuh rangka tu baru dikatakan kurus ( blergh ). Badan yang sedap sedap ada isi ni dicop GE - MOK. Sampai satu tahap dia depresi terlampau, terpaksalah dia dirujuk kepada pakar. 1 je yang pakar tu tekankan kat dia, PERCAYA pada kelebihan DIRI SENDIRI. Bila dia dah start percaya dengan diri dia, dia terus berubah. Tampil lebih yakin and amazingly, suara dia pun jadi lebih awesome. Tak caya cer try bandingkan lagu time Camp Rock dia tu dengan lagu heart attack atau let it go dan lagu-lagu terbaru dia. Ada beza. Pergi a dengar.

1 perubahan kecik bawa perubahan besar. Nampak tak?

2. Berfikiran terbuka. 

Kena sedar apa yang function dalam hidup dan apa yang tak function dalam hidup. Contohnya ... kalau engko sedar yang engko ada kawan yang kerja asek nak menjatuhkan dan selalu bagi negatif vibes, jauhkan diri dari dia sebab dia dalam kategori sesuatu yang tak function dalam hidup engko. Faham ke faham? Dalam kes ni dan kes-kes lain yang berkaitan, engko kena bersedia untuk berubah. Tanpa perubahan hidup kita akan ditakuk yang sama. Percayalah.

3. Tahu bila nak mintak tolong dan bila nak menolong.

4. Akhir sekali ... ingat! Badai kehidupan takkan pernah berhenti. Bear in your mind!



Sifat yang berlawanan dengan optimistik adalah pesimistik. Elakkan ye.

Apa pun ... ada pesanan ikhlas dari aku berkenaan sifat optimistik yang baik nih. Sometimes adalah lebih munasabah dan menguntungkan untuk kita ambik sikap berhati-hati dan berjaga-jaga sebab hidup ni tak selalunya indah.

Perkara yang paling menyedihkan pasal pengkhianatan adalah sebab kena khianat dengan orang yang kita sayang dan kawan-kawan kita bukan sebab musuh. Kena ingat tu. Mana yang baik, ambik. Yang tak elok, jadikan sempadan :)

Kenapa masih bersifat langit?

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 10:04 PM Comments : 0 Labels :



I am Celcom First Gold User

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 6:39 PM Comments : 1 Labels :

Aku perasan 1 hal ni. Ramai yang sampai kat site aku sebab Yes4G yang pernah aku guna dulu. Terima kasih untuk post tu, membantu blog aku sentiasa dikunjungi walaupon aku akui ... aku dah lama tak update entry baru since Julai tahun lepas ( huhu ).

Mula-mula sekali aku nak berterima kasih kerana sudi jadikan blog aku rujukan untuk permasalahan huddle or internet Yes4G uolls. Tapi apa yang aku terangkan dan kongsikan adalah info yang tak lengkap. Better uolls direct terus ke kedai Yes4G berhampiran anda.


Seterusnya aku nak reveal satu hal. I. Am. NO. LONGER. A. YES4G. USER.

So aku betul-betul minta maaf kalau ada permasalahan korang yang aku tak dapat bantu dan jawab. Sori ( susun jari sambil tundukkan badan sikit ). Apa yang aku dah pernah post tu sahaja lah apa yang terdaya aku bantu sebab masalah-masalah tu je yang aku alami selama menjadi pengguna Yes4G dulu ( hahahah ). Masalah lain macam kuota cepat habis and so and so and so on ... alhamdulillah aku tak alami. Bila aku dapat komen pasal kuota cepat habis, aku jadi no idea nak cakap macammana. Aku pun tak begitu pakar dengan produk ni coz aku bukan ahlinya. That is why ... aku tekankan sekali lagi ... pergi la terus jumpa dengan pekerja Yes4G. Diorang akan lebih membantu engkorang berbanding post post aku yang tak seberapa ni.

Sekarang aku guna CELCOM FIRST GOLD

The reason why aku stop Yes4G and bertukar ke Celcom first gold bukan sebab Yes tak bagus. Bagus. Cuma ... masalah Yes ni coverage dia terhad. Ada tempat yang dapat coverage. Ada tempat huddle langsung taknak tunjuk kaler hijau. Asek blink blink merah memanjang. Geram juga aku kengkadang. Kita kalau time taknak guna internet or ada alternatif lain macam tempat tu dah ada sedia wifi, aku boleh tak amik port akan blink-blink merah tu. Tapi time nak guna internet dia bagi serve tak baik ... start lah aku yang ayu lagi penyabar nih ( eceh ) bertukar jadi hijau. Hilang mood sepanjang hari. Kuat penangan internet nowadays. Bukan apa ... semua benda nak kena ada internet baru function macam wasap, facebook, email. Semua lah. Aish!

Tu kelemahan Yes4G yang aku berjaya kaji.

Celcom ni pulak macam ramai orang tahu ... coverage dia memang kat mana-mana ada. Even engko kat Grik yang hujung Perak kedudukannya tuh pun dapat lagi line. Internet dengan call sama hebat je kuatnya. Puas hati. Hati pun tak membara. Alhamdulillah. Kuota dia pun banyak, 10gb walaupon ada seperate seperate kuota untuk weekdays and weekends. 

Kenapa aku tak guna line umobile or digi

Kot-kot ada yang nak tanya atau tertanya-tanya kan. Actually i used to use umobile line. Ya, aku pernah guna umobile sebelum ni. Sebelum aku tukar ke Celcom Gold. Semua orang pun tahu yang pelopor kepada unlimited call dan internet adalah umobile. Lepas tu baru celcom ikut jejak langkah umobile atau bahasa mudahnya TIRU. Okeyh, alasan aku berpaling tadah dari umobile ke celcom sama macam alasan masa dengan Yes4g dulu. Sebab LINE atau coverage. Line umobile terhad. Tak menyeluruh. Aku jadi bengang. Bayar 80 hengget bulan-bulan lepas tu call orang putus putus. Bayar 80 hengget bulan-bulan lepas tu tengah syok layan youtube or movie online ... tergerak je sikit dari tempat yang dia detect signal kuat terus loading. Eh! marah sungguh aku! Sabar jelah. Bertitik tolak dari situ aku buat keputusan bertukar ke Celcom first.

Untuk cerita digi pulak ... aku bukan pengguna line digi. Sepanjang 24 tahun hidup, aku tak pernah ada koleksi nombor digi. Serius! Jujur aku cakap. So aku taknak ulas panjang lebar pasal digi sebab tak tahu banyak. Serba sikit yang aku tahu pasal digi ni ... dia pun ada problem dengan coverage. Tu apa yang Bff aku cakap lah sebab dia guna digi. Kalau dia tipu aku maka statement ni pun satu penipuan lah. Tapi kalau dia kata digi ada problem dengan coverage pun aku caya sebab time raya lepas ... sedang syok kami berborak gebang melalui phone, asal dia gerak sikit je ( sikit je tau ) 'keluar' dari lingkungan coverage digi, terus tersenyap kejap atau kua bunyi yang menyakitkan telinga aku. Line takde kan. Sabar je lah aku ni ha. In terms of kuota internet tu ... Bff aku kata puas hati la. Coverage je kadang buat dia menyirap jugak. Menguji kesabaran.

Kesimpulannya ... celcom more way better for the time being :D 

Tapi mesti ramai juga ada dengar cerita tak best pasal celcom first gold nih. Contohnya macam ... cerita tak best lah. Susah nak describe. Tapi pada aku perkara tu not a big deal. Benda buatan manusia kan ... mana ada yang perfect. Pembuatnya pun tak sempurna inikan pulak barang buatannya. Engko nak letak high expection sudah kenapa? Tak sedar diri kah? Pada aku ... mana yang boleh tolerate tu ... cuba lah tolerate. Rasa dah cannot go sangat dah, u have choice untuk berubah. Banyak lagi pilihan lain depan mata. Boleh tahan nak pilih. Takyah nak membebel lelebih, takyah nak merungut sesangat. Benda boleh setel. Benda under control. Masalah kecik je pun. Takyah la nak besar-besar kan. Be mature people, please! Termarah pula ( hehe ). Maaf ( hee ).

Akhir kata ... lepas ni takde dah post berkenaan Yes ( keseluruhannya) . Yang ada pun mungkin berkenaan celcom first gold atau yang berkaitan dengannya. Terima kasih mempercayai post aku pasal produk Yes4g. I've done my best untuk membantu. Apa yang aku dah post, itu jela yang terdaya aku tolong.

Tq for reading. Any enquiry boleh tanya kat kotak komen ye.


Much love,
Fatin Farhanah <3


" Kau anak first? " mereka tak percaya

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 11:57 PM Comments : 2 Labels :

Hai, aku Farhanah


Fatin Farhanah.

Baru je 24 tahun seminggu lebih yang lepas.

Aku anak first dari 6 orang adik beradik


Tadaaa. Here they are. Sayang ketat-ketat (emotikon bahagia)

Tapi ramai tak caya aku ni kak long. Anak sulung.

Siap kata aku tipu lagi!

Ye ... aku tahu la aku ni kadang-kadang tak jujur tapi bukan 24/7 menipu je kerja aku.

Tak terfikir lagi nak jadikan tipu tipu tu as a kerjaya profesional aku.

Belum terfikir. Hahahahha ( macam ada niat nak buat kerja penipuan je )

Sampai sekarang aku cannot hadam kenapa orang tak caya.

Sebab aku nampak macam tak matang ke?

Sebab aku nampak terlalu comel untuk jadi seorang kak long kah? ( Kahkahkah )

Hmm i just don't know.

Apa yang aku tahu hari ni birthday my super hensem hero ...

My ABAH !

Selamat ulang tahun abah yang ke forever 30 ( hihihi )


Archery, sukan memanah

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 11:08 AM Comments : 2 Labels :

Aku start terjebak dengan aktiviti memanah ni dari bulan sebelum puasa lagi (hahah). Dalam bulan 4 atau 5 gitu. Tu pun gara-gara ada booth memanah kat pameran pendidikan. Masa tu pameran pendidikan buat kat MITC, Melaka.


Mula-mula macam takut-takut juga nak try. Aku perhati dari jauh je. Tapi bila tengok orang-orang yang singgah kat situ main shoot shoot kat gabus yang diorang sediakan untuk try memanah, aku jadi eager nak buat. Start dari situ setapak setapak kaki aku melangkah ke booth tu. Tahu tahu ... eh! dekat dah (hahahah). Aku ni kira malu tapi mahu la (uhuk bweek).



Sampai dekat situ, ada one guy yang comel + hensem la juga and ada dimple entertain aku. " Nak try ke? " dia tanya. Aku angguk la. Dah memang aku geram nak buat macam tu dari tadi. Dia pun pass bow and arrow kat aku. Aku try yang tradisional punya. Bow ni ada berjenis-jenis. Tu kita cerita kemudian lah memandangkan aku takde niat nak compactkan cerita. Cuma nak bagitahu yang bow ada macam-macam jenis. Yang dalam hunger game jenis lain. Yang atlit bawa pergi pertandingan jenis lain. Yang pemburu bawa masuk hutan jenis lain. Yang aku first try guna untuk jinak jinak dalam aktviti archery pun jenis lain. Jenis tradisional. Takde sokongan teknologi. And lagi satu ... bow ni pun ada berat-berat dia. Makin berat makin kuat and dalam daya tujahan dia. Makin laju dan makin bagi kesan yang teruk kat anggota badan kita kalau tak kendali dengan betul.



Panjang lebar pulak penerangannya. Boleh jadi instructor nih. Kikiki. Ok berbalik kepada kisah tadi. Tapi sebenarnya cerita sebenar belum bermula. Aish! lambatnya perjalanan kisah memanah aku bergerak. Patut la orang bosan nak dengar kengkadang cerita aku bila aku nak berkisah. Huhu



Ok. Ok. Lepas di offer memanah, aku pun try. Dia tanya dulu aku pernah memanah tak sebelum ni. Memang tak la jawabnya. So that hensem cute guy with dimple tu pun ajar aku step by step teknik memanah. Dari cara pegang ke cara berdiri hingga la ke cara nak memanah. Nak tarik string bow tu pun ada teknik. Bukan suka-suka tarik macam lastik cicak guna gelung getah tu. Bukan. Salah tarik and salah pegang, lengan engko lah galang gantinya. Muscle boleh terkoyak atau lengan engko boleh lebam kena libas dengan string bow tu. Creepy kan?



Dari kejadian tu jugak lah aku dah start ada bow sendiri and arrow sendiri. Actually that hensem cute guy with dimple tu adalah owner kepada salah satu pusat archery yang besar dalam Melaka. Berbunga-bunga hatiku bila dapat tahu kenyataan itu. Hoi! bos dia hoi entertain aku. Tak gembira dan berbunga-bunga hati engko kalau engko jadi aku?



Ada bow and arrow sendiri tu adalah suggestion dari encik bos tu lah. Dia kata seeloknya ada sendiri punya. Sebab apa ... at least boleh nak main kat mana-mana ko nak main. Tak perlu la nak sewa bagai semua. Melibatkan kos semua tu. Lagi pun ... if ada sendiri punya ... kita lebih selesa nak main sebab kita dah biasa dengan bow tu and bow tu pun dah 'kenal' kita as owner dia. So kami akan bekerjasama dengan baiklah. Gitu. So i got one. Bila dah makin teror nanti ... beli arrow yang lebih canggih lagi. Yang ada teknologi punya and lagi berat. Baru lagi manthop! Gitu. For the beginning just try yang tradisional dulu. Susah susah dulu. Takde la nanti bila susah jadi beban kat kepala otak. Macam sorang kawan aku tu, dia dah biasa dengan bow yang ada teknologi, ada pelaras, serba serbi lengkap lah. Bila kena main yang tradisional punya, dia rasa beban. Sebab tak biasa susah. Dia ibarat anak orang ada-ada yang dipaksa dan terpaksa hidup gaya anak orang sederhana. Menggelatat kejap. Dah menggelatat tu ... memang string bow makan lengan dia la. Tak pasal-pasal dapat hadiah berupa lebam. Kesian. Kesimpulannya, aku suggest beli yang tradisional dulu for the beginner.



Ini cerita sebenar. Yang panjang lebar tu cerita sampingan. Biar video yang berbicara

Sukan memanah ni pun merupakan sukan sunnah selepas berkuda dan berenang. Bila sukan sunnah maknanya ada banyak la hikmahnya. Antara hikmahnya ialah ajar kita jadi lebih fokus dan berdisiplin. Tajamkan minda dan boleh betulkan postur badan. Sungguh. Kalau tak caya pergi a try memanah. Tapi awas! Memanah ni dia macam dadah. Dah try sekali taknak berhenti main. Addicted.

Camera roll ... action!

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 12:58 AM Comments : 1 Labels :
Last aku berlakon dan lakonan aku direkodkan masa kelas mandarin dulu. Mungkin dah 3 tahun berlalu. If i'm not mistaken.

Hari ni aku berlakon lagi! Hahahahah. Sebab ada kena buat aktiviti lakonan dalam kelas managing conflict. Kena cakap dalam bahasa inggeris.

Basically, speak in english way more easier than mandarin but if ko selama ni pun bergulung lidah bila speaking and cuma boleh dengar ko kecek Amareka time kelas inggeris je tu pun grammar banyak ke laut. Mati. Fikirkan lah macammana ko nak berlakon spontan dalam drama sebabak Amareka?

Disebabkan aku tahu dan sedar akan masalah aku itu so aku dah tulis skrip siap-siap. Dengan penuh emosi dan kemarahan aku buat. Penuh penghayatan dan jiwa skrip aku itu. Aku kena bawa watak Alice (versi bertudung) yang tengah marah dan bengang dengan team leader dia jadi patut la aku tulis skrip tu dalam keadaan macam tu. Penulisan dari hati gitu. Hihihi

And the kelakar part is ... aku tak bercakap sepatah haram pun lepas tu. Eh silap. Ada la beberapa patah haram yang aku sebut seperti yes dan ok (ahak ahak). Hahahah. Kira skrip aku lebur begitu sahaja. Cuma muka jela yang mainkan peranan lebih. Akukan pakar dalam bab-bab buat muka ni hinggakan pengajar kami suka dengan ekspresi muka aku. Hahahahah. Bangga kejap.

27? Nay!

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 12:18 AM Comments : 0 Labels :
Pagi tadi. Selepas subuh. Dalam pukul 7. Lebih sikit. Sebelum waktu selalunya adik-adik aku pergi sekolah, aku dapat call.

" HAPPY BIRTHDAY TO YOU ... HAPPY BIRTHDAY TO YOU ... HAPPY BIRTHDAY TO KAK LONG ... HAPPY BIRTHDAY TO YOU... " suara di corong sebelah sana menyanyi riang. Aku sekadar tersenyum. Manis campur kelat kalau dapat rasa. Hahahahah

Kenapa wish birthday masa 27hb? Birthday saya 22hb Julai. Macam tu la lebih kurang ayat aku kat orang itu. Orang tu makcik aku :)

Katanya dia tersilap set reminder (emotikon gelak sampai kua air mata) and aku pun redha jelah. Takpe lah, pasal birthday je pun. Benda kecik. Takkan nak kecik hati mudah sangat? Come on!

Tapi seronok jugak kalau hari-hari jadi macam ni. Bangun pagi je ada yang wish birthday (bhahahah). Terasa seperti tiap hari sayang. Terasa hari-hari hari lahir aku. Huhuhu

Panadol Actifast dan Rakuten Bloggers Project

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 9:41 PM Comments : 2 Labels :


Banyak kenangan dengan panadol ni. Actifast. Aku bangsa yang suka pening. Bukan suka yang erti gembira bila pening tapi suka yang bermaksud kerap pening. Kata lainnya migrain. Nak kata lain yang lebih fefeling adalah Princess Lilin. Puteri lilin tahu? Haaa itulah aku. Panas sikit ... pening. Fikir lebih sikit ... pening. Asal kelas math ... pening. Hahahaha. Aku rasa aku alergik matematik la kikiki. Alhamdulilah math aku tak pernah fail. Cuma dapat A tu jarang-jarang la. :p

Actifast. Selalu juga la aku telan benda ni bila pening. Tapi kadang-kadang aku tak telan pun. Tak best a hidup bergantung dengan ubat. Tak remaja la kalau antibody lemah. Cuma bila dah pening tahap tarik-tarik rambut pastu rasa kepala panas berasap baru no choice. Terpaksa la grab panadol.

Dulu ... actifast ni aku tak reti telan. Air dah habis telan. Panadol still atas lidah. Panadol bila dah kena air mula la dia melarut. Alaaa ubat-ubat lain pun sama. Eh gegula pun sama lah. Bila kena air ia melarut. Cuma berbalik kepada cerita panadol tadi. Melarut. Bila panadol melarut dan tersekat kat lidah, rasanya tak seohsem gegula sugus tersadai atas lidah. Akhirnya aku luehkan. Selamat lah ia bersemadi dalam lubang jamban. Bila mak aku tanya dah makan ubat belum, aku pun jawab dah sambil bebola mata bergerak ke kiri. Pentipu!

Tu dulu. Sekarang tidak lagi. Sekarang aku teror dah bab-bab telan ubat nih. Bagi ubat saiz mak ubat pun aku boleh telan tanpa masalah dah. Praktis make perfect an. Boleh cenggitu. Cuma masalah aku bab ubat ni ialah ... aku cuma semangat makan di hari first je. Hari second dan seterusnya aku tak pandang dah ubat tu. Dah kebah sikit kan. Sikit la. Lepas rasa sakit tu kembali atau dah puas di bebel baru aku terhegeh-hegeh telan balik. Hohoho. Buruk perangai.

Ok habis cerita pasal panadol. Cerita pasal Rakuten Bloggers Project pula aku tak tahu nak cerita macam mana atau nak mulakan macam mana. Aku tak paham pun Rakuten Bloggers Project ni apa.

Tapi masa search tadi ... project tu macam nak market kan blog or affiliate atau yang seangkatan dengannya.

Eh dah lah. Taknak cerita banyak. Nanti makin sesat explaination aku pasal Rakuten Bloggers Project nih. Tak sampai nanti objektif projek tu.

wassalamu. Jumpa next entry :)

Hei look! My dream car tengah ada promosi ! Grab it fast!

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 8:30 PM Comments : 2 Labels :


Hei ... tengok sini ... kita ada siapa in the entry !

Kita ada my dream car \o/ That one yang kaler biru tu.

Weeeeeee~~~~

Ya Allah mengancamnya awok. Gewam titew.

Bila la kita nak dapat awok nimm. Tak zabar nyeh!

Hope sudilah kiranya awok terima kita as tuan baru awak bulan 7 nanti. Paling lewat pun bulan 12 nanti. Hikhik.

Semoga Allah permudahkan urusan. Amiin :D

**********
Hei geng, Tahun Baru Cina tak lama lagi. Selain holiday \o/ Syarikat Toyota Malaysia berbesar hati buat promosi harga untuk kereta under brand lasak dunia ni.

Jadi jadi jadi ... sesiapa yang minat dengan kereta brand Toyota ni peluang keemasan korang untuk grab one.

Haish, aku dah lama fall in <3 dengan si biru metelik tu tapi atas beberapa sebab tak dapat dielakkan, aku terpaksa menggandakan kesabaran untuk memilikinya hingga bulan 7 atau bulan 12 nanti.

okeh citer banyak pun tak guna sebab ni bukan bidang aku.

Better korang klik je link ni then booking or pergi je mana-mana ofis Toyota berhampiran deal puas-puas sampai puas hati.

ok nak sambung vizualize Toyota Altis. Law of attraction ;)

Duit kocek akhir 2015 \o/

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 10:51 PM Comments : 2 Labels :

Dear blog,

Selamat Tahun Baru \o/