888 Review

Cerita Hantu ; Pocong Hantuk Kepala

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 9:11 PM Comments : 16 Labels :
Korang, korang, korang .... aku ada cerita nak bagitahu korang ni. Cerita ni quick seram la. Aku yang dengar cerita ni di siang hari pun tetiba boleh meremang pula bulu roma. Ini kan pula korang yang aku share cerita ni di malam hari, kan? Lagi-lagi kalau korang amik mood alam angker. Memang ada yang tak tido lerrr malam ni. Lepas aku cerita kisah ni, mesti orang-orang yang nak naik turun lif atau yang duduk di kejiranan yang ada perkhidmatan lif ( umah pangsa atau kondo atau apartmen la tu ) akan fikir sejuta ratus ribu kali untuk turun dari bangunan sorang-sorang pada malam yang hening lagi pekat. Malam tu siap ada sound effect cengkerik lagi ' krikkrik krikkrik '.

Actually, ni cerita atas cerita. Member kepada member aku cerita dekat dia and dia cerita dekat aku. Aku pula ... cerita dekat korang lerrrr since ada la beberapa kerat manusia yang tersadai dekat sini sebab kepingin ghost punya story. Berani nau kau tau cari cerita hantu dan baca. Jadi, jadi, jadi .... kalau cerita atas cerita tu kisah rekaan semata-mata, maknanya aku pun tengah reka-reka cerita la dekat korang sekarang ni. Tapi, aku rasa cerita ni betul sebab beberapa sem lepas, ada juga aku dengar cerita macam ni tapi cerita tu aku cerita kemudian lah. Now kita fokus pada cerita hantu pocong yang hantuk kepala. Dengar macam kelakar tapi percayalah, lepas baca ni segala organ dalaman kau akan jadi kecut secara tetiba dan bulu roma kau berdiri secara sendiri macam baru kena renjatan lektrik.

Let's begin .... tutup la lampu. Baru feel. Hehehe.

Malam tu around 12 o clock macam tu ... ada sorang budak ni nak turun. Turun pergi mana aku tak pasti la pula. Malas nak tanya dengan member aku tu. So, dia pergi la dekat lif. Sorang-sorang tau. Perempuan. Pukul 12 malam macam tu. Berani sangat. Kalau akuuuu memang aku ajak 1 rumah teman aku turun. Hahaha. Melampau kan aku. Tapi apa boleh buat, safety first kan. Susahkan orang jadi second part. Kihkihkih.

Ok, ok sambung cerita. Melalut pula aku ni. Bila lif dah sampai ' Ting! Aras 5 ' dia pun masuk. Dia pun tekan la lambang tutup pintu lif. Tahu kan? Lif pun cakap ' pintu sedang di tutup '. Tapi lepas tekan tutup, pintu lif terbuka semula. Dia tutup lagi. Terbuka lagi. Tutup lagi sekali. Eh! terbukak lagiii la pulakkk. Dah geram sangat, dia jengah kepala, tengok siapa yang tengah ajak dia bergurau time-time macam tu. Eh, chop! Sebelum nak menyudahkan cerita, aku nak tahu la kan, Kalau korang ada di tempat budak tu masa tu, korang akan jengah kepala tak?

Alright, masa jengah kepala tu la dia nampak ada pocong tengah hantuk kepala dekat button lif dekat luar tu. Tu yang pintu asyik terbuka bila dia tekan tutup. Apa lagi, histeria la budak tuuuu. Kalau aku pun mungkin aku akan menjerit sekuat hati juga atau paling tak boleh blah pun, done-done tu juga pengsan. Sejak aku dengar cerita ni, aku dah tak main-main dah dekat area lif di malam hari. Kalau tak, aku aktif juga turun naik lif pergi Mart walaupon rasa tak perlu pergi pon. Kalau nak pergi juga, memang aku akan ajak peneman. Cuak kot. Serius rasa nak pengsan dengar cerita nih.





Selubung badan dalam selimut dan duduk menikus sebab takut. Mata melilau kiri kanan, kot-kot terwujud benda tu disebelah.

16 comments:

  1. Naib baik saya tak ada kaitan dengan lif. Hihihi....Ibu saya pernah jugak tengah malam2 kat hospital. Nak turun. Pergilah lif kan. Tapi, dia rasa pelik sebab lif tu luas semacam. Rupa-rupanya, itu lif mayat. Hihihi...bukan cerita hantu pun. Saja nak buat suspen. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Suspen sangat. Berjaya. Baru nak rasa seram sejuk tadi. Bila dah baca sampai habis, pheww lega. Hehe

      Delete
  2. err seram jugak.. nasib baik saya tk tinggal kat pangsapuri or kondo. huhu

    ReplyDelete
  3. ok honestly akak baca sambil scroll down...hik hik hik... macam speed reading gitewww....

    ReplyDelete
  4. Hishh , naseb baik Nizam tk duduk rumah yg adew Lif . Buat seram jek =='

    ReplyDelete
  5. Ish, nasib baiklah saya tak duduk condo or flat. Lagipun memang tak lah kalau nak pergi naik lif sorang2. Saya tergelak jugak masa baca pocong hantuk kepala kat button tu tapi seram pon ada! Ish-ish. But kalau betul-betul tak dan nak gelak dah rasa. Terkencing2 apa? >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pengsan terus Niena oiii. Ntah2 nak jerit pun tak mampu. Suara tersekat di kerongkong.

      Delete
  6. Replies
    1. Dekat tangga ada hantu lain pulak. Jangan nasib baik sangat.

      Delete
  7. BISNESS RM 20 KOMISYEN 100% MASUK AKAUN BANK ANDA

    Assalamualaikum & salam sejahtera kpd sahabat,sedara mara dan seluruh rakyat malaysia, drpd berFB xde hasil baik berFB ade hasil, me ade nak perkenalkan suatu bisnes yg bermodalkan RM20 sahaja (sekali seumur hidup). Dan konsepnya hanya pemperkenalkan Link Web u. Nanti bila u dah daftar, u akan dapat 1 LINK WEB u sendiri dan boleh download ebook perniagaan di web tersebut secara percuma (kalau tak nak pun takpe).. Hanya ahli yg aktif je blh download.Dlm biz ni,

    >>>>Org yg akan cari u.. Yaa, org mudah attract dgn modal serendah ini.. berbanding modal yg besar.. (mcm u jugak sekarang ni) betul x?<<<<

    Biz sgt2 simple.. Just guna hp or mana2 gajet untuk promote.

    *****100% Bayaran Terus Ke Akaun Bank You.. Setiap yg register dgn u, u akan dapat RM20 terus ke akaun bank u*****

    kalau 5 org dah rm100 kan. So lagi banyak yg join, lagi berganda-ganda income..

    nak REGISTER senang!!CLIK jerrr LINK ni
    Klu tak percaya cuba lah sendiri!! klik link ni - http://www.rm20segera.com/?r=fudzy87








    BISNESS RM 20 KOMISYEN 100% MASUK AKAUN BANK ANDA

    Assalamualaikum & salam sejahtera kpd sahabat,sedara mara dan seluruh rakyat malaysia, drpd berFB xde hasil baik berFB ade hasil, me ade nak perkenalkan suatu bisnes yg bermodalkan RM20 sahaja (sekali seumur hidup). Dan konsepnya hanya pemperkenalkan Link Web u. Nanti bila u dah daftar, u akan dapat 1 LINK WEB u sendiri dan boleh download ebook perniagaan di web tersebut secara percuma (kalau tak nak pun takpe).. Hanya ahli yg aktif je blh download.Dlm biz ni,

    >>>>Org yg akan cari u.. Yaa, org mudah attract dgn modal serendah ini.. berbanding modal yg besar.. (mcm u jugak sekarang ni) betul x?<<<<

    Biz sgt2 simple.. Just guna hp or mana2 gajet untuk promote.

    *****100% Bayaran Terus Ke Akaun Bank You.. Setiap yg register dgn u, u akan dapat RM20 terus ke akaun bank u*****

    kalau 5 org dah rm100 kan. So lagi banyak yg join, lagi berganda-ganda income..

    nak REGISTER senang!!CLIK jerrr LINK ni
    Klu tak percaya cuba lah sendiri!! klik link ni - http://www.rm20segera.com/?r=fudzy87









    ReplyDelete
  8. BISNESS RM 20 KOMISYEN 100% MASUK AKAUN BANK ANDA

    Assalamualaikum & salam sejahtera kpd sahabat,sedara mara dan seluruh rakyat malaysia, drpd berFB xde hasil baik berFB ade hasil, me ade nak perkenalkan suatu bisnes yg bermodalkan RM20 sahaja (sekali seumur hidup). Dan konsepnya hanya pemperkenalkan Link Web u. Nanti bila u dah daftar, u akan dapat 1 LINK WEB u sendiri dan boleh download ebook perniagaan di web tersebut secara percuma (kalau tak nak pun takpe).. Hanya ahli yg aktif je blh download.Dlm biz ni,

    >>>>Org yg akan cari u.. Yaa, org mudah attract dgn modal serendah ini.. berbanding modal yg besar.. (mcm u jugak sekarang ni) betul x?<<<<

    Biz sgt2 simple.. Just guna hp or mana2 gajet untuk promote.

    *****100% Bayaran Terus Ke Akaun Bank You.. Setiap yg register dgn u, u akan dapat RM20 terus ke akaun bank u*****

    kalau 5 org dah rm100 kan. So lagi banyak yg join, lagi berganda-ganda income..

    nak REGISTER senang!!CLIK jerrr LINK ni
    Klu tak percaya cuba lah sendiri!! klik link ni - http://www.rm20segera.com/?r=fudzy87








    BISNESS RM 20 KOMISYEN 100% MASUK AKAUN BANK ANDA

    Assalamualaikum & salam sejahtera kpd sahabat,sedara mara dan seluruh rakyat malaysia, drpd berFB xde hasil baik berFB ade hasil, me ade nak perkenalkan suatu bisnes yg bermodalkan RM20 sahaja (sekali seumur hidup). Dan konsepnya hanya pemperkenalkan Link Web u. Nanti bila u dah daftar, u akan dapat 1 LINK WEB u sendiri dan boleh download ebook perniagaan di web tersebut secara percuma (kalau tak nak pun takpe).. Hanya ahli yg aktif je blh download.Dlm biz ni,

    >>>>Org yg akan cari u.. Yaa, org mudah attract dgn modal serendah ini.. berbanding modal yg besar.. (mcm u jugak sekarang ni) betul x?<<<<

    Biz sgt2 simple.. Just guna hp or mana2 gajet untuk promote.

    *****100% Bayaran Terus Ke Akaun Bank You.. Setiap yg register dgn u, u akan dapat RM20 terus ke akaun bank u*****

    kalau 5 org dah rm100 kan. So lagi banyak yg join, lagi berganda-ganda income..

    nak REGISTER senang!!CLIK jerrr LINK ni
    Klu tak percaya cuba lah sendiri!! klik link ni - http://www.rm20segera.com/?r=fudzy87









    ReplyDelete
  9. banyak tol membebel dari bercerita .pelik jadi nya.seram lansung tak ade dah...

    ReplyDelete
  10. wktu kjdian mnyrmkn,tp crtany agk mlucukn..pncritaan dn pnympaian mghburkn..krdt buat fatin..yg mnyrmkn bla cba bygkn situasi lau kta yg ada dlm lif tu..yg mlucukn sbb pocong tu hantuk gna kpla dia sbb xleh gna tgn coz kna ikat..hhee..sian kt pocong tu..good job..rating 9.5 to 10..wlldone..

    ReplyDelete