888 Review

Family gathering buat barbeque

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 5:58 PM Comments : 4 Labels :
Masa masih lagi berundur ke belakang!

Lepas balik dari ambik adik aku dekat Adtec Kulim, esoknya aku, ibu and adik-adik tanpa abah bertolak ke Kelantan pula ... tempat kelahiran aku and adik-adik. Oh! tempat kelahiran mummyku juga. Lupa pula tadi. Hehe. Malamnya nanti kami ada family gathering :) Seronok! Dah lama tak jumpa suku sakat di Pantai Timur sana tu.

Dah petang sikit dalam pukul 6 macam tu kami pun sampai. Aku yang drive.

Nak tunggu ber-barbeque segala nii bukan senang. Plan nak kena elok, baru la namanya family gathering. Semua boleh balik. Semua kena ada. Kalau nak buat family gathering tapi cuma ada 2 3 orang manusia je ... tak tahu lah nak panggil apa.

So malam tu ramai la yang balik. Main bakar-bakar bersama-sama. Antara yang dibakar ialah sosej and ayam.



Nasi kerabu and mee hoon goreng pun ada. Well ... u know la kan, kalau dah dekat Kelantan tu, tak Kelantan la kalau takde makanan Kelantan. Walaupun takde nasi dagang, nasi kerabu pun dah menunjukkan juadah kekelantanan dah. Haha. Maaf untuk istilah yang sengaja aku wujudkan :P


Nasi Kerabu and mee hoon tu macam makanan back up la sementara nak tunggu ayam and sosej siap di bakar. Kehadiran 2 jenis makanan ni memang patut la. Kalau makanan-makanan ni takde, mesti semua orang menderita kelaparan. Nak tunggu ayam dengan sosej siap di grill bukan sekejap. Lama.

Dah habis 2 pinggan mee hoon and 1 pinggan nasi kerabu aku makan, baru ayam siap di bakar. Tapi baru ayam saja la. Sosej belum lagi. Jadi aku tambah mee hoon sepinggan lagi sambil-sambil tunggu sosej siap di grill pula. Hilangkan bosan menunggu dengan mengunyah.


Bila dah kenyang, naik atas rumah, tengok Maharaja Lawak pula. Esoknya ktorang balik Perak semula. Maka tamat la trip to Perak aku. Ni la aktiviti terakhir sebelum aku bakal kembali menjadi pelajar.

I'm gonna be miss this moment a lot. Bukan mudah nak rasai suasana macam malam tu. Berkumpul ramai-ramai as a one big family. Makan sama-sama. Borak sambil gelak sakan sama-sama. Bahagia sangat. Tak sabar nak lalui semua ni sekali lagi :)

THE END ...

Siapa yang belum baca permulaan cerita, boleh terjah link bawah ni :)


Terima kasih luangkan masa baca cerita berangkai ni :)





4 comments:

  1. berkumpul dengan family tersayang memang saat yang sangat gembira :)

    ReplyDelete
  2. berkumpul bersama family tersayang adalah saat yang paling gembira :)

    ReplyDelete