888 Review

What does BAE mean?

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 5:35 AM Comments : 9 Labels :

Assalamualaikum

Hari niiii meh kita sekali lagi story mory about one word yang mula jadi viral dalam kehidupan seharian kita.

B-A-E

Yes! It is BAE word...

Kalau dulu ALE UTO word and CHOI word.

Okeyh village people ... have u ever heard 'bout this word? Ntah-ntah korang dah guna pakai pun. Kheeennn.

Tapi dalam duk syok guna tuuuu tahu tak what in the world does it mean, anyway?

Haaa ... tahu ke tak tahu ke?

Kalau tak tahu ... meh sini I nak share dengan all of u who are my beloved village people.

Menurut kamus urban yang aku jumpa hasil enjin carian Google, BAE tu maksudnya baby o sweetie o boo o babe o else yang hampir atau sama maksud dengannya (la).

Yela, zaman pun dah millenium, so perkataan pun nak millenium juga. Baby jadi BAE. Tak keterlaluan juga kalau aku kata yang kita ni hidup dalam dunia yang serba-serbi malas. Nak sebut BABY penuh-penuh pun payah sampai kena tukar jadi BAE. Padahal bukan sepanjang jarak dari Johor nak ke Perlis pun nak sebut perkataan Baby tu. Aish! emang dasar. 

Tapi tu adalah maksud yang orang-orang dekat internet pikir.

Kalau menurut orang Denmark pulaaa BAE tu maksudnya POOP atau kita orang Malaysia panggil ... T-A-H-I. TAHI o najis. Kasi nama manja sikit.

Tapi kan orang Malaysia kan suka think positif untuk benda-benda macam ni. So possibly mereka akan kata "Ala, tahi tu orang Denmark je yang pikir. Kita orang Malaysia pikir tu saiyangggg. Kan apa yang kita pikir itu yang akan jadi" 

Hmmmm nonsense semua tu.

Kalau dah tahi tu tahi juga. Masa bilanya boleh bertukar jadi saiyangggg?

Haaa tahu! masa korang dah tak sayang dia tapi nak tunjuk kengkonon masih sayang. Tahi kan ... mana ada orang sayang lama-lama. Akhirnya kena flush juga.

Apa-apa pun it is all about slang. Kalau rasa nak guna, gunalah. Semua dah besar, boleh pikir,kan.

Oh! BAE tu juga dikatakan sebagai akronim bagi BEFORE ANYONE ELSE.


When cool gets old, there is coo. When crazy gets tiresome, there is cray. You could do me a solid, or just do me a sol.

psss ... rasanya perkara ni patut dikongsi. Klik g+ dekat bawah tu. Share dalam google.

9 comments:

  1. Cray coo ...macam2 betulah era milinium ni kan..akan datang guna a b c d e jer kut dah paham ..ker..;p

    Salam Ceria Ahad!!

    ReplyDelete
  2. Haha..bdk2 zmn skrg rmai guna bae tu. Diorg ckp ala2 korea..cettt..
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  3. haha..bae...mcm2 je ayat org skrg ni...

    ReplyDelete
  4. hahah tak terfikir la maksudnya gitu

    ReplyDelete
  5. Oh, baru tahu. Ingatkan ada kaitan dengan kpop ke apa. XD

    ReplyDelete
  6. umpama macam baby jadi bayi. dorang nak acah acah korea dorang tuka jadi bae. bae dengan bayi bunyi sama kan? hahahahaha.

    ReplyDelete
  7. oh.. baru tau apa maksud BAE tu. Thanks ye..

    ReplyDelete