888 Review

Perempuan memang complicated!

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 4:33 PM Comments : 9 Labels :

Assalamualaikum

Its been for ages i do not visit even writing any story at here. I've been busy lately. Busy sungguh. Asek mengadap assigment 24/7 macam takde life. Ya Allah. Mintak nyawa.

Mata niii. Mata ni dah naik berpinar asek nak kena baca jurnal yang aku print 4 pages transform jadi 1. Memang sengaja cari penyakit rabun baca tulisan kecik-kecik dalam pencahayaan yang kurang. Aku suka baca jurnal di malam yang suram berbekalkan lampu yang ada di laluan tengah bilik. Yang sipi-sipi je menjengahkan cahaya masuk dalam bilik aku. Sendiri buat hal.

Dah lepas baca jurnal, kena buat repot pulak pasal jurnal tu. Tak mudah rupanya nak buat repot ni. Kalau mudah ... takde la aku diminta untuk buat lagi sekali kerana tak dapat kelulusan 'SIRIM' dari lecturer aku. Unless ... aku meredhakan carry mark aku ibarat ayam kena sembelih. Lemah tak bermaya dan tak dapat membantu langsung final exam punya markah nanti.

Bukan nak merungut cuma luahan perasaan. huhuhu

Bila masuk je part buat repot, kau tahu apa yang paling aku bengang? Aku paling bengang part ni ....


Part nak pastikan garisan putus-putus tu sama dan sekata je dari nombor 1 sampai 10. Sampai satu tahap, rasa nak je pergi ambik pembaris yang sedang enak landing dalam pencil case tu untuk aku ukur kesamarataan dotdot line tu.

Tapi tu lah, jap lagi free free je kena BANGANG dengan kawan aku.

Ko pikir ko tengah buat repot tu atas kertas sampai nak kena guna pembaris bagai???!!

Perempuan memang complicated!


9 comments:

  1. 1st : tahniah sbb pandai menggunakan "update table of content" aku pon xpandai nk guna
    2nd : Buat research fuiiiyooo... Information Management ek ? Degree or Master ? Tahniah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1st: thanks for ucapan tahniah tu. 2nd: bukan buat research utk Information management tapi untuk International management. Degree punya. Master coming soon. In sya Allah :)

      Delete
  2. hahahaha.. sabar lahh.. bebudak u memang tak lengang dengan asaignment.. hahaha.. kadang kadang sampai nak muntah buat asaignment tu..

    entry terkini : Kerinduan yang membuak-buak

    ReplyDelete
  3. kalau table of content yang betul, kenapa perlu tambah garisan, ? bukan automatic ke, siap dengan update number?


    first buat dulu, title, guna heading, then go to refferences dan choose what type of table of contents....then susun la title tersebut...dah ok, baru update table...

    kalau update satu2 camni...hahahahah...alamatnya smpai deadline la tak siap! hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni bukan table of content yang fake tapi sebab nak edit coz rasa yang sedia ada tu tak comeyyyy tu yang pergi edit yang sendiri punya. and tu table of content yang ada dekat reference.

      Hopefully boleh siap sebelum dateline. Lagipun tinggal ubah sikit2 je and tambah sikit2.

      Delete
  4. Cik Iman pantang sungguh tengok format kat dalam Microsoft Word tu D: Dah berapa tahun guna pun tak pandai lagi macam mana nak guna. Tekan, tekan, jadi benda lain pulak. Dalam akhir bulan Disember nie dah kena start buat laporan. Sekarang nie melukis-lukis, mendesign-design lagi. Nayaa.

    ReplyDelete
  5. Haha itu perkara biasa zaman sy stadi dulu..bukan takat tu je,kadang2 hal yg kita tau jadi lintang pukang bila stress dtg dengan deadline yg makin dekat
    jom blogwalkin'😊

    ReplyDelete
  6. Sme laaa..xsuka yg auto. Mst buat scr manua. Crewet jgk kn..hihi..
    Btw gudluck for ur degree research

    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete