888 Review

Kepok lekor Melaka

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 11:21 PM Comments : 7 Labels :

Pernah dengar Melaka ada kepok lekor? Macam mana kalau aku tanya familiar tak dengan kepok lekor Mersing? Tapi kompem lah semua orang tahu pasal kepok lekor Klate, tanah tumpah darahku dengan kepok lekor Tganu (walaupun sebenarnya lebih popular dengan sata). Memang kepok lekor dua negeri ni takde tandingan lagi. Ala, yang dekat Mersing tu orang Tganu punya perusahaan. Bukan orang Mersing pure yang buat. Boleh buat ayat macam tu? Macam~ errr macam pertikaikan kepok lekor Mersing haha. Ok ok sori. Sori tak buat dah huhu.

Ok, berbalik kepada kepok lekor Melaka. Siapa pernah dengar pasal kepok lekor Melaka? Mesti a tak pernah. Melaka terkenal dengan coconut shake je. Kepok lekor-kepok lekor ni takde. Kalau ada pun, beli dari luar. Macam tu jugak dengan kepok lekor yang tetiba terwujud dalam rumah ktorang ni haaa. Tetiba je ada bila member yang baru je pulang dari Tganu sampai umah. Ajaib.

Kenyang la perut semua housemate malam ni. Alhamdulillah.








7 comments:

  1. Kepok lekor Melaka pun nmpak sedap. Macam sama he dgn kepok lekor ganu tapi x tau la rasa nya macam mama. Saya nak sikit boleh? Hehe...

    Salam ukhuwah drpd nooraziemah.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ziemah, tu kepok lekor google hahaha. Kepok lekor ktorang malam tu diterbangkan khas dari Tganu ke Melaka. Takde kaitan dengan gambar hehe.

      Delete
  2. Ya Allah..sedapnya kepok lekor tu. rse nk blik umah nenek kt ganu la plk!! meleleh jp air liur -______-

    ReplyDelete
  3. Adudu..nak kopok lekor ganu. Aiseyy..tangkap leleh suda. :-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... sabar Ana, sabar. Ada rezeki, ada la tu nanti.

      Delete
  4. sedapnya keropok lekorr >_< dah lama tak beli. suka makan keropok lekor terengganu. hehe. btw singgah sini :)

    ReplyDelete