888 Review

Amalan zikir mengikut hari

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 10:41 AM Comments : 8 Labels :

Assalamualaikum everyone...

Today is Friday *berdehem sebab macam poyo nak spikong*

So, what zikir we should amalkan sepanjang hari ni?

You can see at below picha (maap la kalau BI berterabur. Saya orang kg Kak)



Yeah!!! jadikan YA ALLAH mainan di bibir sepanjang hari ni.

Bukan panjang pun.

Ya Allah. Ya Allah. Ya Allah. Ya Allah. (buat sampai rahang kerem)

Takpe... kerem kerem pon ada pahala da tu. Cuma jangan riak la.

Berzikir sampai satu bangunan boleh dengar.

Kenapa kau? MenCaPub?

Nak tunjuk ingat Allah sangat?

Takpe takpe. Simpan semua tu dalam peti besi kunci campak dalam lautan Hindi.

Biar tak boleh cari meskipun guna radar paling canggih.

Biar Allah je yang tahu effort kau.

Biar Allah yang nilai.

Kadang-kadang penilaian manusia ni annoying sikit *blurghh.

So, selamat beramal.

Perlu diingatkan yang amalan zikir mengikut hari ni untuk memudahkan kita.

Yela, zikirkan ada banyak zikir.

Kadang jadi cacamarba bila dekat hati nak sebut Ya Allah.

Minda kata nak sebut Astaghfirullah.

Alih-alih dekat bibir keluar Laa Haula Wala Quwwata Illa Billa.

So jangan la jadikan isu macam benda ni ada state dalam hadis ke?

Al-quran ada nyatakan macam ni ke?

Jangan. Jangan. Jangan ok! Jangan!

Benda takde isu, benda mudah, jangan payahkan macam kaum bani Israel zaman nabi Musa.

Sekian saja tazkirah Jumaat :)


8 comments:

  1. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari segmen Nak URL Blog #5 by mialiana.. salam perkenalan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  2. dah lama cari zikir harian ni, thanks for sahring :)

    ReplyDelete
  3. Senang citer, amal semua zikir ni hari2. Insya-Allah hidup diberkati. ^_^ kan?

    ReplyDelete