888 Review

Mak Kero and Mi Kiro story

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 2:54 PM Comments : 2 Labels :

There is a story about Mak Kero and Mi kiro who are husband and wife . Mak Kero is a husband while Mi Kiro is a wife . They dikurniakan 5 orang anak . Anak first namanya Full Employment rate . Sebagai anak sulung dia kena la bekerja demi keluarga dia . Lagipon kalau dia tak bekerja, dia mungkin akan terjebak dalam masalah macam drug addictions, robberies and others . Proceed to second son, nama dia Control Inflation . Tugas dia memastikan supaya harga duit tak jatuh sebab bila tingkat harga umum meningkat ianya mengakibatkan kuasa beli rendah . Anak ketiga.... nama dia Steady Rate of Economic Growth . Dia ni memang sayang sangat dekat adik bongsu dia yang bernama Better Quality of Life . That's why la dia kena maintainkan diri dia, baru la adik dia akan ok . Lagi pon anak bongsu kepada Auntie Mi Kiro and uncle Mak Kero ni memang manja . Nama pon anak bongsukan . Faham-faham je lah . Ok, anak ke-4 nama dia External Balance . Dia ni pendamai antara abang sulung dengan abang ke-3 . Kalau takde dia memang berantakan la family Mak Kero and Mi Kiro nih dan kemungkinan besarnya family diorang ni terpaksa pinjam duit dengan jiran diorang .

.
.
.
.
.


Kalau nak belajar subjek yang komplikated macam Mikro and Makro... pemikiran kita pon kena sama komplikated dengan subjek tu jugakkan ? Memandangkan pemikiran aku tidak lah sekomplikated ini, jadi semestinya story tu bukan hasil ciptaan aku tapi ciplak semata-mata dari MY STORY TELLER . Aku tak faham la kenapa otak dia boleh manipulasikan benda-benda yang abstrak macam ni jadi simple dimple as easy as ABC . Aku tak pernah terfikir pon semua benda tu boleh jadi sebuah cerita keluarga kalau dia tak buat  and to u MY STORY TELLER, i wanna say TQ untuk cerita kreatif ni . Cerita ni sangat-sangat membantu masa nak jawab soalan MIKRO tadi :-)

Hmmmm nasib baik jugak aku mintak bed time story dekat dia semalam . Tidur la aku dengan ilmu di dada malam tadi untuk bekalan jawapan soalan Mikro pagi ni .


2 comments:

  1. muja pun dah terbaca sama dari awal nih,, hehe,, creative sangat,, tahniah!!! moga sentiasa berjaya dalam apa jua bidang :)

    http://mujadafewa.blogspot.com/

    ReplyDelete