888 Review

Review : Kami Histeria

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 10:37 AM Comments : 6 Labels :
Dalam entry lepas (<--- klik kalau belum baca) pasal Mereka Histeria, Kami Balik awal, semua orang salah faham. Semua ingat aku review movie KAMI HISTERIA. Tapi doookkkk ehhhh. Bukan. Tu kisah lain. Kena la klik baru tahu entry tu pasai pa naaaa.



Kami Histeria. Kalau ikut perkiraan kalender masihi, dah sebulan lebih sikit aaa citer ni dah lepas bebas jadi tontonan. Macam biasa, aku akan jadi antara manusia yang terkebelakang lah bab-bab mereview kisah-kisah di panggung.

Baru je habis tengok citer ni semalam. Dekat 2 pagi baru katam. Dia jadi katam lambat tu sebab member bagi citer ni lambat so lappy nak jalankan operasi 'menyedut' tu tergendala. Makan masa. Nasib satu hari ni kelas di tiadakan. Kalau doookkkk ado yang meratib depan buku Managerial Economy.

Sakit perut tengok movie ni. Lawok sungguh. Yang part-part seram dia pun boleh tahan. Berdebar jugok la dado den ni nengoknya haaa.

Paling tok leh blah, ado kaaa Langsuir boleh terpedaya dengan KitKat. Kalau ado, memang aku pergi mana-mana lepas ni hanya berbekalkan sekeping surah Yasin dan sepeket KitKat. Sungguih. Dok tipu.

Watak yang paling menarik mata untuk tengok sekaligus meneliti adalah watak Laila. Diana Danielle. Tak paham macam mana dia boleh kelihatan tersangat lah kurus dan tersangat lah kelihatan keanakdaraan padahal movie ni dirakamkan lepas dia pregnentkan Muhammad.

Totally, semua watak memang best. Masing-masing pandai bawa watak masing-masing. Menusuk ke kolbu. Tambah-tambah si 'Kacang' yang acah-acah bisu tu. Si Princess yang takde langsung pakal nama 'Puteri' tu memang benar-benar Princess. Princess yang cerewet, kekwat, Gatai tapi comey. Nama pun 'PRINCESS' kan. Tapi rambut Sara Ali sumpah tak lawa dalam citer ni. Roomate aku satu malam duk mengomel tak puas hati dengan gaya rambut Sara Ali. Aish!

Dalam cerita ni juga ada part-part yang membuatkan orang berteka-teki. Contohnya part Pitt, jiran sebelah umah pergi jumpa Laila, ketua band Histeria. Dalam masa yang sama dia ada juga dalam kedai buku menegur sambil meracun dan mengapi-apikan si Bad yang buruk perangai untuk fullfill keinginan Cik Lang yang vogue nak mati.

Totally kawan sebilik aku bagi 3 star. Aku bagi 4 star setengah untuk citer ni.

(Ni kira review tak? Hehe *angkat2 kening*)


6 comments:

  1. tengok juga iklan cerita ni, macam menarik jugak...

    ReplyDelete
  2. lagu dia kelakar. haha entah nak keta seram ke idok. hehe tapi belum tengok lsgi :( tngok sblik tabir je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok la. Best. Sekarang dah boleh tengok dekat http://v2.dfm2u.com/.

      Delete