888 Review

Pengalaman Pertama Bawak Skuter

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 8:28 PM Comments : 6 Labels :
Malam tu angin sangat kencang tapi takde nampak tanda-tanda nak hujan. Hmmm maybe angin dekat Selat memang macam tu kot. Kuat ala-ala puting beliung tak jadi. Nak heran apa kan. Orang Melaka mesti dah lali dah dengan angin yang kuat lagi kencang ni.

Tapi ini bukan kisah angin kencang serupa puting beliung tak jadi mahupun cerita mengenai tanda-tanda nak hujan dan sebagainya yang tak bersangkutan langsung. Ini kisah mengenai aku. Mengenai aku yang malam-semalam pecah rekod bawak motor skut. Ye ... tak payah buat pandangan sinis dekat skrin ni bila baca bait ayat tu. Aku tahu korang semua pro bawak skut. Aku ni tak reti bawak skut. Yang aku reti, bawak Honda Wave, EX5 Dream. Tu aku pandai la. Skut? Memang aku angkat bendera putih sambil makan aiskrim magnum. Jadi macam mana yang aku boleh bawak skut semalam? Apa peristiwa disebaliknya tu?


Ego S. Ni a yang aku bawak semalam.


p/s : to be continued ....

Sambungan cerita disini, Aku, motor auto dan Persahabatan

6 comments:

  1. saya langsung tak reti bawak moto hehehe. sebab masa saya banyak dihabiskan dengan main game >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena belajar bawak tau. Penting. Btw selalu main game apa? Hehe

      Delete
  2. suka naik motor skuter, tak payah tukar-tukar gear.
    kalau pakai skuter, asyik pecut je.
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak suka skuter sbb dah biasa dgn motor yg ada gear. Motor ada gear lagi best nak pecut :)

      Delete
  3. OKaylah tu boleh bawa motor. Kalau IM hmmmm.. Hihi

    ReplyDelete