888 Review

11 Things About Me

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 2:56 PM Comments : 6 Labels :
Ok, tak tahu nak intro macam mana mengenai entry ni. Blurblurcasejap. Sebabnya bukak je c-box, aku diberitahu yang aku di-tag untuk game ni. May be my intro should sound like this "I have been tagged by Mrs. Lulla. Dia dah siapkan 11 questions untuk I jawab. Actually bukan I je, ada a few people lagi diajukan soalan yang sama"  Nampak menarik. Cekidauddddd ..... pssss, intro I ok tak? tetttt.


Few rules need to be followed :

1. Post this rules. 
2. Write 11 things about yourself.
3. Answers the questions the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.

Dah baca the rules? Dah faham? Jom mula!

11 things about me :-
  • Garang. * I bet, I dapat gen ni dari my Abah. Siapa yg nak masuk minang I, BEWARE *
  • Friendly. * tapi kalau tak kenal orang akan kata saya sombong *
  • Pendiam. * kalau tak kenal orang. Kalau dah kenal orang .... POTPETPOTPETPOTPET *
  • Cerewat. * sometimes la. Depends on situation *
  • Gila buku. * I am BIG SPENDER kalau dikelilingi buku. Baucer 250 pun tak cukup tau *
  • Tak reti senyum. * this is another reason why people kata I combong :'( *
  • Tegas. * mungkin sebab saya anak first. Berkaitankan? *
  • International Business ( I.B) student. Part 2. In Degree. Actually this course not my first choice course ." Allah knows what is better for me. Maybe I.B ni the better one "
  • Penyayang. * Biasa la tu I'm a woman. Perempuankan penuh dengan sifat ni *
  • Little bit naughty. Naughty macam mana? Meh la kenal dulu. Baru tahu. Hehe~
  • Periang. * Maksud FARHANAH tu sendiri adalah RIANG GEMBIRA, sebab tu karekter saya adalah periang. Seiring maksud nama. Hehe~ Hai awakkkkk ....? *
**********

Ok, tibalah masanya untuk menjawab 11 soalan dari MRS. Lulla :-

1. Describe yourself in THREE WORDS ONLY!
Garang, Tegas, Nakal

2. Describe your style in THREE WORDS ONLY!
Simple but nice :)

3. Describe your home in THREE WORDS ONLY!
Rumahku Syurgaku la * nak 3 words kan? Hahaa~ *

4. Describe your family in THREE WORDS ONLY!
All is One :D

5. Describe your school in THREE WORDS ONLY!
Tempat menimba ilmu

6. Describe your bestie in THREE WORDS ONLY!
Susah senang bersama 

7. For once in a lifetime, did anyone has ever hurt you? Who?
Ada tapi biarlah rahsia. Bukan ke kalau kita jaga aib orang, Allah akan pelihara aib kita. Jadi let it be as a secreto del amor :)

8. If school is not a compulsory, what would you be?
Jadi manusia paling tolol dalam dunia. Akan mudah ditipu. Gelap masa depan. Terima kasih kerajaan Malaysia kerana menjadikan pendidikan adalah wajib sehingga peringkat SPM.

9. If someone says you're totally wrong, how would you react with it?
Saya akan tanya ' Kenapa pulak? ' Be calm and dengar apa yang orang tu nak cakap then bila dia salah I akan cakap " you're totally wrong ". What's goes around comes around kan? Hahah~ Apa la orang akan fikir pasal aku nanti ==''

10. Despite your family and bestfriend, who would you love the most? Why?
Tak nak pilih boleh? Saya sayang dua-dua tapi of course I love my family much sebab mereka sentiasa ada dengan saya dulu, kini dan selamanya :')

11. If you're given a chance, who would you choose? Peter Pan or Prince Charming? Why?
I would choose no one sebab both cuma wujud dalam fairy tales story je. Hmmmm bila prince charming I nak muncul ni? Ek Eh!

*********
Tag kepada :-
********
11 soalan untuk kamu :)
  • Duduk asrama dan duduk di rumah, prefer yang mana? Kenapa?
  • Antara Cornetto and magnum, mana satu pilihan hati?
  • Suka baca buku bergenre apa? Kenapa?
  • Nak kahwin dengan pilihan keluarga atau pilihan sendiri?
  • Suka movie yang macam mana?
  • Prefer tonton movie di rumah bersama keluarga atau tonton movie dipanggung wayang bersama member?
  • Kalau member anda dan keluarga anda ajak anda keluar dalam masa yang sama, anda akan pilih untuk keluar dengan siapa? Kenapa?
  • Anda diberitahu bahawa hari Sabtu nanti ada kelas ganti, apa reaksi anda?
  • Apa first impression anda terhadap saya?
  • Apa pendapat anda terhadap blog saya? 

p/s : Kepada yang kena tag, tinggalkan link entry anda di kotak komen tau. Nak tahu jawapan anda. Hehe~



6 comments:

  1. wah wah wah akak , mantap ya segala jawapan itu ^^

    ReplyDelete
  2. hihi...makseh kasih tag akak ye sayang...InsyaAllah cik akak jawab..:)

    ReplyDelete
  3. Pernah jugak kena tag ni tapi tag orang lain balik pun, malas.hehe :)

    ReplyDelete