888 Review

My small baby is getting bigger lah :)

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 11:11 AM Comments : 8 Labels :
Bila April tiba hati mula berkata lalalalala. Bernyanyi-nyanyian pula saya lagu Dok Fazli. Hikhik (pang sedas. Senyap terus). Kembali normal. Bila first April menjelma je mesti ramai pakat-pakat nak prank orang menggunakan alasan APRIL FOOL!!!!    Sangat biadap okeyh alasan tu. Geram betul kita tau! Kedengaran agak zeeeerius ye topik perbincangan aku harini.Time nih ramai la orang takut. Takut terkena panggilan hangit. Hahaha. Kau pehal dak Patin? Ok, kembali kepada topik yang zeriuuussss.Tahukah anda (ayat stok astro tutor tv) penyambutan APRIL FOOL dalam kalangan kita, orang Islam adalah dilarang? Ada nampak question mark muncul di kepala ke idokkk? (Over tau aku). Kemunculan asal-usul April Fool nih tersangat lah misteri tahap misteri nusantara. Dikatakan bahawa April Fool adalah tanda kemenangan puak Kristian di Sepanyol dulu, masa zaman kejatuhan Kerajaan Islam di sana. Sekitar tahunnnn 1487. Wah! Obvious tak yang aku ni budak sejarah? Bhahaha. Padahal sebab google artikel pasal April Fool. Asyik nak gebang je orang Kedah cakap. Hehe. Maafkan saya. Apa-apa pun yang salah tetap salah. Zaman dah maju. Rajin-rajinkan diri berinteraksi dengan Uncle Google yang macam-macam ada tu. Tanya dia pasal April Fool ni. Tanya dia macam permaisuri jahat yang jaga Snow White tanya dekat mirror dia "Mirror mirror on the wall blablablabla" kalau dia jawab tak jujur, bom je. Psiko tak aku? Psiko dalam ayat je tapi aku ok je kalau face-to-face. Be my friend ye :)



Boipreng I and I. Awat U pendek sayang?

Disebabkan hari ni 1/4, I wanna wishhh haip! Bukan April fool lah tapi Happy Birthday to my luvluvluvly younger brother yang ke berapa ek? Ke-12 kot. Hahaha. Umo adik sendiri pon tak ingat. Melampau tak aku? Tapi aku rasa dah betul dah tu yang ke 12 tahun. Urm! Betul betul betul bak kata Ipin. Motip ya amat la pulak aku nih. Aishhhh! Bila dah 12 tahun maknanya darjah 6. Bila dah darjah 6 maknanya UPSR. Pastikan buat yang terbaik untuk UPSR kamu nanti wahai adik kalau takkkkk kau yang jahanam nanti. Darjah 6, jahanam. Urm, lebih kurang je bunyi eyh.


This is cake for u my dear. Adik aku padahal lelaki tapi imej atas kek girlish amat -.-
Actually pic kek tu adalah kek adik lelaki aku yang lagi satu. Aku gunakan kembali dekat dak adik nih konon tu kek khas untuk dia. Bhahaha (Asyik nak buat gelak jahat je). Kenapa imej dia macam tu? Ada rumah. Ada balloon. Ada kartoon-kartoon bagai yang memang out dari imej maskulin. Ada bunga dan rerama seperti dalam hati ada taman. Kenapa? Kenapa? Semuanya kerja dak kak long dia lah. Aku yang pilih kek tu. Nak cari kek dekat dia bukan main payah. Dari satu kedai ke satu kedai aku masuk. Satu pon takde pilihan yang sesuai. Ada yang sesuai tapi full coklat. Abah I tak makan coklat. Kesian pulak dekat dia, dia yang kuakan duit, dia yang tak dapat makan. Dimanakah keadilannya disitu? Dimana? Dimana? (krikkrik krikkrik bunyi cengkerik). Finally tu lah keknya. Kami pun makan dengan gumbira. Brrrrr. Alhamdulillah. Enjoy ya :) 

Last but not least Selamat ulang tahun kepada semua yang menyambut birthday hari ni dan sesiapa yang menyambut birthday pada bulan ni. (Aku memang suka jadi yang pertama dari setiap aspek termasuklah yang pertama wish birthday orang macam sekarang walaupon orang tu belum sambut birthday pun lagi. Noob gilos).

8 comments:

  1. happy birthday budak pendek hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Kalau dia tahu ada yang panggil dia pendek, mengamuk sakan dia. Hahaha. Nway, thanls Shakira Pathi :)

      Delete
  2. hepi besday untuk adik awak..hihi..
    tak lama lagi mesti adik tinggi dari kakak..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la, memang tiap kali dia berdiri sebelah saya, kerjanya mengukur ketinggian je :) Terima kasih untuk wish tu ^.^

      Delete
  3. Selamat hari jdikt adik awk...ckp kt dia blajar rajin2 ye.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :) In Shaa Allah akan disampaikan pesanan tu. Hehe =)

      Delete
  4. wow hari jadi adek :D penyayang awak rupanya hehe

    - Admins blog 3 dalam 1
    http://blog3dalam1.blogspot.com/

    - Facebook fan page
    https://www.facebook.com/MingHuiRaingerzAwesomeCollections

    - Ping blog artikel @ Facebook
    https://www.facebook.com/groups/kakipingdotcom/

    ReplyDelete
  5. Sebab tu la jgn menilai orang dari luaran je :)

    ReplyDelete