888 Review

Mustang Wanted : Between reality and photoshop

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 12:37 AM Comments : 5 Labels :
Minggu ni minggu presentation. Memang asyik mengadap laptop 24/7 la. Cari bahan. Buat googeling. Masuk page blog orang lain dan akhirnya aku jumpa pasal Mustang Wanted. Masa ni aku kata pada diri 'Haaa sudah! Dah start nak menyimpang la ni tujuan utama aku' dannnnn memang dah menyimpang jauh. Sangat jauh dari simpang 44 yang entah wujud entahkan tidak. Korang tak faham? Aku pon, actually. (Kelip-kelip mata). By the way .... tahu tak Mustang Wanted tu apa? Aku pon tak well known sangat pasal Mustang Wanted tu tapi kebanyakan gambar dia semua gambar yang bahasa mudahnya kita panggil gambar berani mati. Kenapa? Sebab dia pergi amik gambar di tempat yang tak tercapai di akalku. Yang aku rasa pelakon stunt pon terpaksa fikir 365 kali lah untuk buat. Wah! bilangan taknak sama macam jumlah hari dalam setahun kan. Gampang sangatttt.

Photo

Korang sukakan adventure? Ketinggian? Fear factor di tahap mana? Sanggup nak amik picha di lokasi ini? Posing dengan senyuman dan tanpa stress. Feeling-feeling macam dekat tepi pantai padahal atas palang besi kaler merah yang tingginya entah berapa batu nautika dari paras laut. Aku tengok sikit pon muka dia takde riak ketakutan. Kalau korang, apa agaknya ekspresi muka korang? Menjerit sudah tentu. Especially girls la. Macam saya *ala-ala usop wilcha* Jujur ok, jujur. Walaupon aku ni agak la lasak orangnya tapi kalau tawarkan aku segunung emas pon untuk posing macam ni .... aku sanggup tau menangis sampai pengsan-pengsan. Betapanya aku menolak.

Photo

Nampak real ke nampak tak real? Sekali pandang nampak macam tak real. 2 kali pandang macam was-was ; real ke edit nih? Tiga kali pandang terus kata 'Ah! biau lah dia. Lantakkan dia' tapi takde tempat lagi strategik ke nak sent mesej dari lokasi dia tu? Oh ... mungkin line maxis buat hal kot sebab tu dia hantar mesej dekat situ. Baru dapat line baik punya. Bersangka baik.

Photo

'Eh, abang .... jangan main macam tu .... nanti jatuh. Meh turun meh makan aiskrim magnum sama-sama. Tahuuuu tak puas kan main monkey bar masa kecik-kecik tapi jangan la ekstrim sangat main gorila bar pulak dah besar-besar ni. Takyah la nak mempoyo sangat annnn. Seriau aku tengok kau nih. Meh turun meh. Magnum dah makin mencair ni ....'


Photo: Mukhina Academy

Photoshop ke real? Real ke photoshop? Pandai la pulak dia imbangkan badan dia yang besar tu atas benda alah besi kecik tu. Kau mampu? Aku mampu. Mampu tengok sambil melopong je lah. Ragum! Ragum! Ghase macam nak berguru dengan dia cara nak imbang badan. Tunjuk ajarku sifu!

Photo

Haaa ... picha ni pulak mengingatkan aku kepada permainan zaman purba aku. LONDON BRIDGE IS FALLING DOWN. Pernah main? Tak payah nak membajet moden sangat tak pernah main permainan ni ye wahai member satu batch dengan aku. Mungkin ini lah yang dipanggil Landon bridge is falling down ke dia yang bakal falling down macam nangka busuk? Hmmmm ...

Photo
Gambar tipu niiii. Silap mata semua nih. Mencik!

Pernah dengar lagu skyscraper? Ala yang Demi Masa eh silap yang Demi Lovato nyanyi tu. Ada kemungkinan tak aksi ni jadi inspirasi penciptaan lagu tu? Atau lagu tu yang menjadi inspirasi aksi ni? Hmmmm...


Photo

Ini namanya tak bersyukur. Jalan ada merata tempat. Besar-besar pulak tu. Atas palang besi jugak yang kau pergi main basikal kan. Kalau jatuh macam mana nih? Ikut prinsip permainan anak ayam dengan musang, kalau jatuh jawapannya padan muka.

Photo
Ok, ni tipu. Tipu! Tipu! Tak boleh terima hakikat.

Photo: new one


Jom join dia main monkey bar + London Brigde is falling down. Ada berani? Jangan ajak aku. Aku tak rela jadi lempeng kena gilis dengan kereta atau hancur macam daging hancur sebab kena gilis dengan kenderaan atas jalan raya tu.



Photo: mustang-wanted.com

DON'T TRY THESE AT HOME CHILD.

11 Things About Me

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 2:56 PM Comments : 6 Labels :
Ok, tak tahu nak intro macam mana mengenai entry ni. Blurblurcasejap. Sebabnya bukak je c-box, aku diberitahu yang aku di-tag untuk game ni. May be my intro should sound like this "I have been tagged by Mrs. Lulla. Dia dah siapkan 11 questions untuk I jawab. Actually bukan I je, ada a few people lagi diajukan soalan yang sama"  Nampak menarik. Cekidauddddd ..... pssss, intro I ok tak? tetttt.


Few rules need to be followed :

1. Post this rules. 
2. Write 11 things about yourself.
3. Answers the questions the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.

Dah baca the rules? Dah faham? Jom mula!

11 things about me :-
  • Garang. * I bet, I dapat gen ni dari my Abah. Siapa yg nak masuk minang I, BEWARE *
  • Friendly. * tapi kalau tak kenal orang akan kata saya sombong *
  • Pendiam. * kalau tak kenal orang. Kalau dah kenal orang .... POTPETPOTPETPOTPET *
  • Cerewat. * sometimes la. Depends on situation *
  • Gila buku. * I am BIG SPENDER kalau dikelilingi buku. Baucer 250 pun tak cukup tau *
  • Tak reti senyum. * this is another reason why people kata I combong :'( *
  • Tegas. * mungkin sebab saya anak first. Berkaitankan? *
  • International Business ( I.B) student. Part 2. In Degree. Actually this course not my first choice course ." Allah knows what is better for me. Maybe I.B ni the better one "
  • Penyayang. * Biasa la tu I'm a woman. Perempuankan penuh dengan sifat ni *
  • Little bit naughty. Naughty macam mana? Meh la kenal dulu. Baru tahu. Hehe~
  • Periang. * Maksud FARHANAH tu sendiri adalah RIANG GEMBIRA, sebab tu karekter saya adalah periang. Seiring maksud nama. Hehe~ Hai awakkkkk ....? *
**********

Ok, tibalah masanya untuk menjawab 11 soalan dari MRS. Lulla :-

1. Describe yourself in THREE WORDS ONLY!
Garang, Tegas, Nakal

2. Describe your style in THREE WORDS ONLY!
Simple but nice :)

3. Describe your home in THREE WORDS ONLY!
Rumahku Syurgaku la * nak 3 words kan? Hahaa~ *

4. Describe your family in THREE WORDS ONLY!
All is One :D

5. Describe your school in THREE WORDS ONLY!
Tempat menimba ilmu

6. Describe your bestie in THREE WORDS ONLY!
Susah senang bersama 

7. For once in a lifetime, did anyone has ever hurt you? Who?
Ada tapi biarlah rahsia. Bukan ke kalau kita jaga aib orang, Allah akan pelihara aib kita. Jadi let it be as a secreto del amor :)

8. If school is not a compulsory, what would you be?
Jadi manusia paling tolol dalam dunia. Akan mudah ditipu. Gelap masa depan. Terima kasih kerajaan Malaysia kerana menjadikan pendidikan adalah wajib sehingga peringkat SPM.

9. If someone says you're totally wrong, how would you react with it?
Saya akan tanya ' Kenapa pulak? ' Be calm and dengar apa yang orang tu nak cakap then bila dia salah I akan cakap " you're totally wrong ". What's goes around comes around kan? Hahah~ Apa la orang akan fikir pasal aku nanti ==''

10. Despite your family and bestfriend, who would you love the most? Why?
Tak nak pilih boleh? Saya sayang dua-dua tapi of course I love my family much sebab mereka sentiasa ada dengan saya dulu, kini dan selamanya :')

11. If you're given a chance, who would you choose? Peter Pan or Prince Charming? Why?
I would choose no one sebab both cuma wujud dalam fairy tales story je. Hmmmm bila prince charming I nak muncul ni? Ek Eh!

*********
Tag kepada :-
********
11 soalan untuk kamu :)
  • Duduk asrama dan duduk di rumah, prefer yang mana? Kenapa?
  • Antara Cornetto and magnum, mana satu pilihan hati?
  • Suka baca buku bergenre apa? Kenapa?
  • Nak kahwin dengan pilihan keluarga atau pilihan sendiri?
  • Suka movie yang macam mana?
  • Prefer tonton movie di rumah bersama keluarga atau tonton movie dipanggung wayang bersama member?
  • Kalau member anda dan keluarga anda ajak anda keluar dalam masa yang sama, anda akan pilih untuk keluar dengan siapa? Kenapa?
  • Anda diberitahu bahawa hari Sabtu nanti ada kelas ganti, apa reaksi anda?
  • Apa first impression anda terhadap saya?
  • Apa pendapat anda terhadap blog saya? 

p/s : Kepada yang kena tag, tinggalkan link entry anda di kotak komen tau. Nak tahu jawapan anda. Hehe~



Yes 4G khas untuk rumah

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 12:22 PM Comments : 8 Labels :
Ok readers, once again i coming out with YES entry. Bermula dari entry ni, berlarutan ke entry ni dan selanjutnya sekuel ni dalam entry ni. Agak-agak I boleh dikategorikan sebagai promoter berjaya tak? Berjaya menarik minat ramai orang untuk bertanya lanjut lantas membeli. Eceh. Tak menyudahkan asyik nak masuk lif tekan sendiri. Haha~ ( ayat sebenar masuk bakul angkat sendiri ) Ok readers, I hope sekuel 1 dan sekuel 2 untuk entry berkisarkan YES ni tak memboringkan uolls. Dan ayat-ayat intro I tak membuatkan uolls muntah hijau. ( Dah la macam orang buang tebiat guna ganti nama diri I. Selama ni elok je guna AKU ). Apa-apa pun, izinkan aku menggunakan ganti nama diri I sebab masa aku dalam proses nak beli YES 3 bulan lepas, promoter tu guna asyik guna I-U je dengan aku. Tapi aku balas dengan saya-awak. Bhahaha. Sayangilah bahasa kita. Motif? ==''

Well, I sekali lagi dihujani soalan berkisarkan YES. Soalannya berbunyi begini :-

assalam..kejap2..yg nk boh wifi di umah tu yg mana satu ek?mcm wifi di umah je la..xperlu g mana2..dudk umah ja..huhu(tlg balas eh)

Dan ini :-

Assalam..nk tanya ni..yg mana satu nk boh wifi di umah? mcm leh tgok intrnet melalui hp dan laptop..skg ni saya pakai Super 48 yg cucuk2 dlm laptop tu..hihikk (harap balas ek.. )

Bila I belek punya belek punya belek punya belek ( berapa banyak punya belek daaa ) .... memang I tak pernah pon mengesahkan berkaitan produk yang mana satu dalam YES ni yang sesuai digunakan untuk rumah sahaja. Adakah ia dinamakan diskriminasi? Oh! Tak, tak. Tu bukan diskriminasi. Aim utama I dulu cuma nak share dengan sahabat-sahabat yang duduk asrama tanpa kemudahan wifi untuk gunakan modem tu. Tak tahu pulak sampai ada yang berminat nak beli khas untuk rumah je. Tak boleh bawak pergi dating or jenjalan. Besau u! Sanggup ke nak bawak?

Zoom 4G Gateway

Haaa ini la bendanya. Yang khas untuk dirumah tu. I siap letak gambar yang siap ada ukuran saiz dia lagi. In cast ada yang tanya besar dia macam mana? Lebar dia macam mana? Tinggi dia? Diameter dia? and so on lah. Besar kan? I tak tipu tauuuu. Hmmm.

Gateway ni dia ala ala stremyx la. Menggunakan sistem wireless tapi jangan risau kita boleh set security code bagi mengelakkan line kita dicuri melainkan pencuri line tu adalah hacker. Tak dapek lah den nak nolong eyh. Jadi kita boleh connect lappy and handphone dengan internet dalam masa yang sama.

Kalau gunakan 2 huddle yang boleh dilihat dalam entry yang lalu tuuuuu .... Itu pun menggunakan sistem wireless juge. Kita boleh connectkan lappy and handphone dengan internet serentak. Make sure handphone tu boleh detect wireless la ye. Hehe. Menyampaikan Pesanan penaja. Cumanya huddle yang kecik tu userfriendly lah. Kita boleh bawanya ke mana-mana dalam apa-apa situasi pon. Haha~ ( 99.9% berbentuk iklan entry aku nih ).

Hrrrrmmm apa lagi nak tahu? Haaaaa penggunaan Gateway ni ada tapi jugak tau. Tapi tapi tapinya ialah .... Kita cuma boleh request GB dia paling maximum ialah 10 GB SAHAJA! Jadi baik guna stremyx atau yang sewaktu dengannya. Tak tahu lah kalau sekarang dia dah up kan GB khas untuk Gateway ni je. Untuk info lanjut sila lah ke booth YES berdekatan.

Klik untuk tumbesaran

In state of price pula, menurut member I yang beli Zoom 4G Gateway ni .... harganya RM150 including advance payment dan pengaktifan Gateway tu sekali. All in one. Namun begitu, I menyarankan uolls rajin-rajinkan lah kaki tu untuk jejak ke booth YES berhampiran anda. Penerangan dari promoter bertauliah lebih elok dari penerangan promoter tak bertauliah seperti I ini. Apa-apa pun diharapkan I dah buat pencerahan kepada uolls mengenai perkara ini :)

Ujian kosentrasi : Fokuskah anda?

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 12:03 AM Comments : 20 Labels :
CUBA JAWAB SECARA SPONTAN :

Menguji sejauh mana konsentrasi kita ..

- Jawab spontan, jangan banyak fikir,
- Baca satu demi satu,
- Concentrate!
- KITA MULA :

Permainan konsentrasi warna :

1. Kertas A4 apa warna dia ?

2. Asap warna dia ?

3. Tisu warna dia apa ?

4. Lembu minum apa ?

Yang jawab susu konsentrasi anda terganggu, sebab lembu minum air ..

1. Rambut anda warna apa ?

2. Tulisan ini warnanya apa ?

3. Jalan raya warnanya apa ?

4. Kelawar tidurnya bila ?

Yang jawab malam, ertinya kosentrasi anda terganggu. Sebab kelawar tidur siang hari.

1.
Warna cendol apa ?

2. Daun kelapa warnanya apa ?

3. Warna bagi kebanyakkan rumput ?

4. Harimau makanannya apa ?

Yang jawab rumput itu salah. Sebab harimau makan daging ..

Hmmmm dah ngantuk la tu . Boleh la pergi tido!


Tip Minat Matematik

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 1:32 AM Comments : 19 Labels :
Matematik adalah matapelajaran yang agak azab pada pendapat aku.
Aku paling tak suka subjek ni dulu.
Sebab apa?
Sebab banyak kira-kira.
Lepas tu tak boleh guna kalkulator pulak tu.
Kena guna kaedah congakan.
Tapi kalau setakat nak kira 1+1, 12 x 1 pun guna kalkulator kau dah kenapa weiii???
Tapi aku ada seorang atuk yang sangat hebat dalam subjek ni.
Aku and adik aku telah  di-recruit ala tentera oleh atuk aku masa tu.
Masa tu umo kami around 9 10 tahun.
Maklum la .... atuk aku pesara polis.
Polis kannnn kau paham-paham jela persekitaran kerja dia macam mana.
Dengan ktorang ktorang sekali terkena tempiasnya.
Nevermind lah kan. Bajet orang nak pedulik.
Dia .... engkau tahu tak sarapan pagi yang kami dapat dari dia apa?
5 x 12 berapa?
Haaaa engkau orang pernah dapat sarapan dalam bentuk ni dari atuk engkau orang?
Aku pernah haaaa.
Tak dapat jawab tak boleh makan.
Nak jawapan sepantas yang mungkin pulak tu. Kalau boleh dalam kelajuan cahaya.
Dah terkulat-kulat aku dengan adik aku depan meja makan.
Tapi adik aku ternyata lebih pantas menjawab. Dia memang hebat subjek ni. Result subjek ni tak dapat A bukan dia la tu. Kompem jelmaan lain. ( Overkan aku? ) Dapat la dia makan dulu.
Aku lemB sikit. Kalau aku dapat A subjek ni memang boleh buat doa kesyukuran siap ada pulut kuning lah senang citer. Slow tak slownya aku dalam menguasai subjek maths.
Sebab tak dapat jawab, atuk aku bagi lagi soalan. Soalan taraf UPSR pulak.
JENGJENGJENGGGG .... ( nada gegar sikit dekat ayat last )
Remember umo kami baru 9 10 tahun. Soalan UPSR tu kira dah macam taraf SPM la masa tu.
Tolong la memahami.
Soalan seterusnya berbunyi berbunyi begini :-
Kalau Ali ada 6 biji oren, lepas tu dia bahagikan kepada 3 orang. Sorang dapat berapa?
Alamakkkk .... mulalah kepala aku berasap.( Otak aku sedang aktif menjalankan aktiviti pembakaran terbuka nampaknya ). Bukan sebab soalan tu susah.

Ni baru betul kepala berasap

Sebab aku dah set dekat stonehead aku ni yang aku tak suka maths.
SAY NO TO MATHS!
Nampaknya, makin say no makin bertubi-tubi pulak ye soalan.
Aku pandang adik aku, mintak jawapan tapi dia buat slumber yaya.
"SIAP KAU NANTI" aku bagi ancaman dekat dia dalam hati je tapi. Haha~
Ingat aku berani sangat nak ancam adik aku depan atuk?
Sarapan tongkat aku nanti.

Ada yang alami masalah yang sama macam aku alami dulu?
Meh, nak share tip sikit. Tip aku dapat dari buku.
Mudah-mudahan memberikan manfaat kepada semua :)
(Tip ni patutnya wujud lama dulu takde la aku bengap sangat maths)
Cekidottttt ....

1) SUKA SUBJEK TU
   Nampak tak apa yang jadi terhadap kepala aku bila aku dah set mind aku SAY NO TO MATHS? Jadi langkah pertama mesti suka subjek maths. Kalau tak suka macam mana nak pandai? Mesti akan ada yang cakap macam ni "Habis, kalau memang tak suka macam mana?" Caranya, mula-mula buat-buat macam kita suka subjek tu. Jadi hipokrik seketika. Kemudian buat latihan demi latihan. Pastikan sikit-sikit dulu. Jangan first time buat latihan terus kau amik yang 100 soalan punya. Memang kau ke mana latihan tu ke mana nanti. Dah kau jadi makin benci dekat matematik. Terus maki-maki manusia yang cipta subjek ni. Dapat dosa kering.

2) LATIH TUBI, LATIH TUBI, LATIH TUBI
    Disebabkan aku tulis 3 kali latih tubi tu jangan pulak dalam 1 masa kau pergi amik 3 set soalan latih tubi dan cuba selesaikan secara serentak. Koma kau nanti. Aku tekankan latih tubi sebab matematik adalah latihan dan latihan adalah matematik. Maksud cikguuuu ( Ehem, jangan gelak ) matematik adalah satu subjek yang kau kena buat latihan untuk menguasainya, bukan membaca. ( Ada yang belajar matematik dengan membaca tanpa buat latihan ke? ) Subjek membaca selayaknya subjek sejarah. Suka sejarah yang berfakta fakte tu? Haaaa subjek tu elok dibaca. Jangan dijadikan subjek kira-kira  pulak walaupon penuh dengan nombor jugak. Jangan terjebak dengan kekeliruan subjek ey. Epelessss (baca ikut cara mat lutfi)

3) DISIPLIN
    Displin lagi? Muak kan dengar, tengok, tulis, baca perkataan disiplin nih. Dekat mana-mana mesti nak kena ada disiplin. Dalam TIP MINAT MATEMATIK ni pon ditekankan pasal disiplin jugak? Bosan betul Hahahaha~ Okeyh anak-anak ayuh kita mulakan bebelan disiplin dalam subjek maths. Yeayyyyy. ( Ok, tak yeay ey? ) Serius. Matematik adalah subjek yang memerlukan disiplin ye. Even kau kau dan kau faham topik tertentu, kau kau dan kau tak kan dapat jawab ikut masa yang ditetapkan lembaga peperiksaan Malaysia kalau kau tak mendisiplinkan diri untuk jawab soalan maths. Setiap kali berlatih jawab soalan maths, catat masa yang kau ambil macam kawan aku set masa 5 minit untuk settle kan sudoku dia. Bila dia berjaya capai target tu, dia reward diri dia dengan aiskrim magnum.Yummy! Kau pun boleh la buat benda yang sama. Reward diri sendiri dengan apa-apa je reward. Kasi penghargaan kepada diri sendiri. Aku tak sponsor ok. Sdn. Bhd. punya.

4) HAFAL SIFIR!!!!
   Kau perlu HAFAL SIFIR! Aku tahu ramai yang merungut tentang perkara ni ( aku lah salah sorangnya yang merungut pasal tu masa zaman ngokngekngakloh DULU ). Alasannya .... kan boleh guna kalkulator, buat apa nak kena hafal sifir? ( Ayat sebijik je macam ayat intro aku tadi. Terasa akak. Dah la akak suka melakukan protes berterusan terhadap perkara ini DULU. Makan dalam weh! ). Persoalannya, hafal sifir bukan sahaja untuk mengetahui berapa 5x5 dan berapa 12x7. Tapi hafal sifir akan buat otak jadi lebih cekap dan pantas mengira. ( atuk aku selalu cakap macam ni jugak. Tetiba dalam mood mengimbau kenangan dulu ). Kalau asyik bergantung kepada mesin kira, daya pemikiran kau akan jadi lemah, lemah dan malap pastu plop! terpadam mentol idea. Ayoookkkk. Haha~ tu ayat tambahan aku je Hehe~ sebab apa pemikiran jadi lemah? sebab takde usaha yang dilakukan oleh otak kita. ( Ni pon ayat atuk aku lagi. Copypaste sejibik sejebon and sangat sangat sangat betul ). Kau tengok jelah orang yang hebat maths, mereka semua pantas dalam congakan sifir macam adik aku. Sebab tu atuk aku sayang dekat dia. Eeeee ... Berkeju sungguh~ Tapi baru la ada semangat nak bersaing :)

5) AZAM & KEMAHUAN
    Akhir sekali, ( Wah! Dah akhir sekali dah. Boleh tarik nafas lega lepas baca tip yang panjang berjela-jela nih ). anda perlu ada azam dan kemahuan untuk jadi hebat dalam subjek maths. Kalau kau jenis tak kesah pasal 4 tip terawal tadi tak terkecuali jugak tip yang ngelas ni, sukarlah untuk kau untuk kuasai subjek yang superduper awesome ni. Akhir kata, SELAMAT MAJU JAYA!

p/s : tips ini juga valid digunakan untuk subjek selain maths :)

Harga register YES 4G

Penulis : Fatin Farhanah Masa : 12:24 AM Comments : 18 Labels :
Haiiiii, gigih pulak aku create entry baru malam ni. Padahal dari tadi mulut ni asyik dok kata nak tido lah apa lah itu lah ini lah. Ok, dah stop membebel.

Ok uolls, ingat lagi tak pasal entry Gunalah Yes 4G ? Entry yang aku bersungguh-sungguh promote Yes mengalahkan promoter Yes sendiri tu, remember? Ok, good. Tapi dalam entry tu aku tak nyatakan harga bagi setiap huddle yang aku perkenalkan dan promote bagai nak rak tu. Kan, perasan tak? Kalau tak perasan, sah korang tak baca lagi. Sila pergi baca sekarang * sambil jeling-jeling persis orang mintak penampar sedas * Haha~. Since ada yang tanya, maka aku hasilkan lah entry khas ni ( Suka hati saya la! ) Hmmmm berjaya jugak aku jadi promoter berjaya ye. Eceh. Eh, jangan gelak.

Baiklah, kepada awok yang bertanya tu .... harga register untuk produk ni bergantung kepada apa yang awak berminat nak beli. Sebagai contoh awak berminat nak beli Yes 4G Dongle seperti yang dibawah ini ....


Harga nak register RM 50 termasuk advance payment.

Contoh seterusnya ialah kalau awak nak beli Huddle 4G Mobile Hotspot

Harga nak register termasuk advance payment + activation fee RM 150

Contoh lain. let say awak tak nak Huddle yang dekat atas coz promoter tu cong awak. Hah? cong tu apa? Cong tuuuuu seperti pujuk atau yang sewaktu dengannya. Katanya Huddle dekat atas tu kurang best kalau nak dibandingkan dengan Huddle xs 4G. Lagi pulak Huddle xs 4G tu lebih latest. Awak pun termakan dengan kata-kata dia .... Let say macam tu la kan. Harga yang awak akan kena bayarrrr .... Jengjengjeng * suspen la konon *


Harga register beserta advance payment + activation fee + Device upfront RM 230

Haaaa itu lah harga-harga yang kena bayar. Harga berbeza mengikut barang yang mana yang awak nak pilih. Nak pilih yang biasa-biasa. Harga biasa-biasa la yang awak bayar masa register. Nak pilih yang supersaya. Harga supersaya la yang awak kena bayar masa register. Apa-apa pun, lakukan lah pilihan yang bijak. Pilihan di tangan anda.

Oh, in cast ada yang nak tanya apa kelebihan atau apa fungsinya bayar advance payment tu atau kot-kot ada yang protes tetiba mengenai kewujudan advance payment tu, jangan stress-stress. Jangan gusar mahupun bimbang mahupun protes sampai angkat sepanduk di tepi jalan. Jangan! Jangan! Jangan!

Advance payment tu fungsinya sebagai wang pendahuluan. Maksudnya ... seandainya kalau awak amik pakej 68, untuk bulan pertama awak hanya perlu bayar RM59.30 sen sahaja. Jimat bukan? Jimat banyak bukan sikit walaupun hanya untuk bulan pertama cuma. Macam mana saya tahu? Sebab saya guna pakej 68 ni. Bulan seterusnya baru la awak bayar mengikut harga pakej yang awak ambil dan baru la free 1 GB awak dapattttt selama 3 bulannnn.

Sekarang stress lagi tak? Rasa terbeban lagi tak? Nak pertikaikan lagi tak pembayaran advance tu? Mestila tak, kan. ( Pehal nih aku yang tanya, aku jugak yang jawab ).

p/s : sebelum beli jangan lupa check line dulu tau. Takut2 dekat tempat korang tak dapat connect line Yes ni. Karang membazir pulak dah beli mahal2. Sebelum aku kena maki baik aku kasi tahu awal2 biar korang alert sikit mengenai masalah ni.